ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Γαλλία: Ντεσάμπ και Γκριεζμάν διαμαρτυρήθηκαν για τη μη ύπαρξη "goal - line technology"

Γαλλία: Ντεσάμπ και Γκριεζμάν διαμαρτυρήθηκαν για τη μη ύπαρξη "goal - line technology"
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ INTIME SPORTS

Παράπονα από τους Γάλλους στο παιχνίδι με την Εθνική μας, καθώς θεωρούν ότι αν υπήρχε goal - line technology θα είχαν πετύχει και τρίτο γκολ.

Ιδανικό κλείσιμο στα προκριματικά του Euro 2024 είχε η Εθνική μας που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γαλλία στην OPAP Arena. Οι μπλε ήταν απογοητευμένοι και έφυγαν με παράπονα για τη διαιτησία, αλλά όχι προς τους διαιτητές αλλά την UEFA.

Συγκεκριμένα για τη φάση του 90ου λεπτού που κατέληξε και στα δύο δοκάρια του Βλαχοδήμου με τους Γάλλους να θεωρούν ότι η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή και το γκολ πρέπει να μετρήσει.

Πρώτος ο Γκριεζμάν αντέδρασε και στις δηλώσεις του στο TF1 ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έλειψε το goal - line technology. Η UEFA έχει πολλά χρήματα και δεν μπορεί να τα κάνει όλα σωστά για να ξέρουμε "υπάρχει γκολ ή όχι;". Πρέπει να ζητήσουμε λίγο περισσότερα από την UEFA. Εάν θέλουν να παίζουμε πολλά παιχνίδια, πρέπει να τους ζητήσουμε περισσότερη τεχνολογία".

Ο Ντεσάμπ αμέσως μετά στο ίδιο γαλλικό δίκτυο στάθηκε αρκετά στη συγκεκριμένη φάση: "Αυτό που ήδη μετανιώνω είναι ότι βρισκόμαστε σε διεθνές επίπεδο. Θα μπορούσε να ήταν το ίδιο ματς με μια πρόκριση να διακυβεύεται και να υπήρχε ένα γήπεδο όπου δεν υπάρχει goal - line technology, είναι λίγο...

Γιατί δεν υπήρχε τέτοια τεχνολογία; Επειδή είναι ακρηβή. Προφανώς είναι ασυνεπές σε σχέση με τις απαιτήσεις του υψηλού επιπέδου. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διαιτητών, υποφέρουν. Ο άνθρωπος του VAR είναι 99% σίγουρος ότι είναι μέσα, αλλά παραμένει 1% γιατί με την εικόνα ποτέ δεν ξέρεις.

Αυτό δεν έχει καμία επίδραση, εκτός από το ότι ήταν ένας ακόμη αγώνας που θα μπορούσε να κερδιθεί και τι σημαίνει αυτό: θα είχαμε μεγάλη επιτυχία αν είμαστε σίγουροι ότι ήμασταν πρώτοι στην κατάταξη της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Φυσικά, το γεγονός ότι δεν υπήρχε goal - line technology δεν ήταν αυτό που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ. Αλλά κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να επιστρέψουμε και να πάρουμε τη νίκη".

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ