EURO 2020

Φιλικές νίκες για Γαλλία και Αγγλία, ισόπαλη η Γερμανία, ματσάρα το Ολλανδία - Σκωτία

Μπενζεμά, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ πανηγυρίζουν τη νίκη της Γαλλίας επί της Ουαλίας
Μπενζεμά, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ πανηγυρίζουν τη νίκη της Γαλλίας επί της Ουαλίας 2021 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Γαλλία επικράτησε της Ουαλίας με 3-0, η Γερμανία αν και είχε καλή εικόνα έμεινε στο 1-1 με τη Δανία, ενώ η Αγγλία επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Αυστρίας εντός έδρας. Χορταστικό παιχνίδι είχαμε στο Ολλανδία - Σκωτία, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2.

Οι ομάδες συνεχίζουν τα φιλικά προετοιμασία τους, ενόψει του Euro 2020, το οποίο αρχίζει σε λίγες ημέρες και οι προπονητές όλων των φιναλίστ της τελικής φάσης, τεστάρουν τους παίκτες του και καταστρώνουν τα σχέδιά τους.

Η Γαλλία ένα εκ των φαβορί είχε εύκολο βράδυ, καθώς επικράτησε της Ουαλίας με 3-0, στην επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στους τρικολόρ. Ο 33χρονος επιθετικός στο 27' έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, καθώς αστόχησε από την άσπρη βούλα, έπειτα από χέρι του Νέκο Γουίλιαμς, ο οποίος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Το σκορ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ άνοιξε ο Εμπαπέ στο 35', αφού πήρε το ριμπάουντ από ασταθή επέμβαση του Γουόρντ.

Στο 48' ο Εμπαπέ άλλαξε ρόλο και από σκόρερ έγινε δημιουργός, καθώς τροφοδότησε τον Γκριεζμάν με πανέξυπνο τακουνάκι και αυτός με ωραίο τελείωμα εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματόφυλακα

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο 79', έξι λεπτά μετά από την έλευσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Πολύ όμορφο και συναρπαστικό παιχνίδι παρακολουθήσαμε στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με τη Σκωτία, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Οι Σκωτσέζοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 11' με τον Χέντρι, ο οποίος αφού έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ και νίκησε τον Κρουλ, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στους Σκωτσέζους.

Έξι λεπτά μετά, ήρθε η ισοφάριση για τους οράνιε. Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι συνδυάστηκαν πολύ όμορφα, με τον μεσοεπιθετικό της Λιόν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σουτ εκτός περιοχής.

Στο 62' η Ολλανδία πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Οι παίκτες του Κλαρκ αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Νίσμπετ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 89' με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ντεπάι, ο οποίος εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ που κέρδισαν οι οράνιε στο ύψος της περιοχής από τα αριστερά.

Η Αγγλία επικράτησε 1-0 της Αυστρίας, όμως η συνολική εικόνα των "τριών λιονταριών" δεν ήταν πολύ καλή, με τους Αυστριακούς να στέκονται καλύτερα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να ανταμειφθούν γι' αυτό.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, Μπουκογιό Σακά, ο οποίος σκόραρε από πλεονεκτική θέση, έπειτα από ωραία ανάπτυξη των Άγγλων και ασίστ από τον Γκρίλις.

Οι Άγγλοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο Αλεξάντερ - Άρνολντ, του οποίου η συμμετοχή στο Euro ήταν αβέβαιη, τραυματίστηκε και απομένει να φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του και αν φυσικά θα του "κοστίσει" τη συμμετοχή του στο Euro.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία αν και σε γενικές γραμμές ήταν πολύ κόντρα στη Δανία, δεν κατάφερε να κερδίσει, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Τα δύο γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Νόιχαους στο 48', παίρνοντας το ριμπάουντ έπειτα από ασταθή επέμβαση του Κάσπερ Σμάιχελ, ενώ για τους Δανούς ισοφάρισε ο Γιουσούφ Πόουλσεν, έπειτα από έξοχη μπαλιά του Κριστιάν Έρικσεν, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος. Ο Γιόακιμ Λεβ καλείται να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα των "πάντσερ", καθώς οι Γερμανοί χρειάζονται πολλές τελικές για να βρουν κάποιο γκολ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των σημερινών αναμετρήσεων:

Βοσνία - Μαυροβούνιο 0-0

Λευκορωσία - Αζερμπαϊτζάν 1-2 (56' Σκάβις - 73' Χουσεΐνοφ, 90+1' Σεϊντάεφ)

Νορβηγία - Λουξεμβούργο 1-0 (90' Χάαλαντ)

Ολλανδία - Σκωτία 2-2 (17', 89' Ντεπάι - 11' Χέντρι, 64' Νίσμπετ)

Ρουμανία - Γεωργία 1-2 (78' Ιβάν - 61' Μικαουτάτζε, 71' Αμπουριάνια)

Αγγλία - Αυστρία 1-0 (57' Σακά)

Γερμανία - Δανία 1-1 (48' Νόιχαους - 71' Πόουλσεν)

Γαλλία - Ουαλία 3-0 (35' Εμπαπέ, 48' Γκριεζμάν, 79' Ντεμπελέ)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ