ΑΕΚ

Γαλατασαράι – Σαμσουνσπόρ 3-2: Κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές, όμως λύγισε από τον Όσιμεν στο 90+2′ λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ

Ο Βίκτορ Όσιμεν και ο Λιρόι Σανέ πανηγυρίζουν γκολ της Γαλατασαράι @2025 AP Images

Η Σαμσουνσπόρ απέδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι το “μικρό” όνομά της δεν θα αποτελέσει από μόνο του λόγο για να έχει η ΑΕΚ εύκολο έργο στο ματς της Σαμψούντας (11/12, 19:45), καθώς η Γαλατασαράι έπρεπε να “ιδρώσει” πολύ για να τη νικήσει με 3-2 (στις καθυστερήσεις χάρις το δεύτερο τέρμα του Βίκτορ Όσιμεν).

Μόλις τη δεύτερη ήττα της στο τουρκικό πρωτάθλημα υπέστη η Σαμσουνσπόρ το βράδυ της Παρασκευής (05/12).

Η ευχάριστη έκπληξη της Super Lig για δεύτερη σερί χρονιά λύγισε στις καθυστερήσεις από τη Γαλατασαράι, δείχνοντας ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να δεινοπαθήσει την Πέμπτη (11/12, 19:45) για να πάρει αποτέλεσμα.

Η Τσιμ Μπομ επικράτησε με 3-2 της Σαμσουνσπόρ, σε ένα ματς με ανατροπές και λυτρωτή τον Βίκτορ Όσιμεν.

Οι πρωταθλητές Τουρκίας είχαν προηγηθεί 2-0 μέχρι το πρώτο μισάωρο με σκόρερ τους Λιρόι Σανέ (8′) και Όσιμεν (29′).

Ωστόσο, το σκληρό σύνολο του Τόμας Ρέις κάθε άλλο παρά τα παράτησε. Στο 56′ με τον Άντονι Μουσαμπά μείωσε σε 2-1, με την ισοφάριση να έρχεται δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας με τον Εμρέ Κίλιντς.

Όμως, ο Νιγηριανός σταρ της Γαλατά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ στο 90+2′ σημείωσε ντοπιέτα και έδωσε το 11ο τρίποντο στην ομάδα του.

Τα κύρια στατιστικά του αγώνα: 13-13 τελικές, 1-1 μεγάλες φάσεις, 1,31-1,36 xGoals, 2-3 αποκρούσεις.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Γαλατασαράι ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς από τη Φενέρμπαχτσε στη μάχη της πρωτιάς, ενώ η Σαμσουνσπόρ έμεινε στην 5η θέση με 25 πόντους (έξι νίκες – επτά ισοπαλίες – δύο ήττες, 22 γκολ ενεργητικό – 16 παθητικό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ