ΤΟΥΡΚΙΑ

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε 1-2: Θρίαμβος στο ντέρμπι πριν το ραντεβού της με τον Ολυμπιακό

Ο Μεσούτ Εζίλ πανηγυρίζει την εκτός έδρας νίκη της Φενέρμπαχτσε απέναντι στην Γαλατάσαραϊ στο τουρκικό πρωτάθλημα | 21 Νοεμβρίου 2021
Ο Μεσούτ Εζίλ πανηγυρίζει την εκτός έδρας νίκη της Φενέρμπαχτσε απέναντι στην Γαλατάσαραϊ στο τουρκικό πρωτάθλημα | 21 Νοεμβρίου 2021 @2021 AP IMAGES

Το μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και της Φενέρμπαχτσε βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του Βίτορ Περέιρα που επιβλήθηκε 2-1 με ανατροπή στο 94ο λεπτό, τέσσερις ημέρες πριν το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό.

Ένα άκρως συγκλονιστικό ματς έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο "NEF Stadyumu" μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και της Φενέρμπαχτσε, με το φινάλε να βρίσκει τους φιλοξενούμενους όχι μόνο να παίρνουν τη νίκη με 2-1 λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο ραντεβού τους με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική του Europa League αλλά να το κάνουν με μία τρομερή ανατροπή.

Η "Τσιμ Μπομ" βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 16ο λεπτό όμως η "Φενέρ" όχι μόνο μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα στο 31' αλλά παρότι βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα στο 83', έφερε τα πάνω κάτω με άπιαστο σουτ στο τέταρτο (από τα δώδεκα συνολικάπου κρατήθηκαν) λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ακτούρκογλου ήταν εκείνος που "έβαλε φωτιά" στις εξέδρες των γηπεδούχων κάνοντας το 1-0 στο 16', όμως ο Εζίλ δέχτηκε μία εξαιρετική ασίστ του Καχβετσί στο 31' και αφού διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο, νίκησε με υπέροχο πλασέ τον Μουσλέρα για να φέρει το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 83' η ομάδα του Δημήτρη Πέλκα (έμεινε στον πάγκο) έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τίσεραντ με δύο κίτρινες κάρτες όμως στο φινάλε ήταν εκείνη που χαμογέλασε, με τον Κρέσπο να δέχεται κάθετη πάσα του Ρόσι και να υπογράφει μία τεράστια εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του με δυνατό δεξί διαγώνιο σουτ και σύμμαχο το δεξί δοκάρι (1-2).

Σημειώνεται πως με αυτό το τρίποντο, η Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 23 πόντους, επτά λιγότερους από την πρωτοπόρο Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα (έχει 30 ματς με ματς λιγότερο), με την "Γαλατά" από την πλευρά της να μένει στην 8η θέση και στο -9 από την κορυφή.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Γεντλίν, Νέλσον, Μαρκάο, Φαν Άανχολτ, Φεγκουλί (83' Μοχάμεντ), Κουτλού, Τσικαλντάου, Μορούταν (65' Ντιανιέ), Ντερβίσογλου (65' Αντάλιαλι), Ακτούρκογλου

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Εζέρ, Καντίογλου, Τίσεσαρντ, Κιμ, Νόβακ, Γιάντας (90' Αζίζ), Σόσα (71' Κρέσπο), Καχβετσί (71' Οσάγι-Σάμουελ), Ζάγιτς, Εζίλ (90' Ρόσι), Μπερίσα (90' Ντουρσούν)

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ