EUROPA LEAGUE

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 1-1: Εκτός Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι, πλήρωσαν πάλι γκολ στις καθυστερήσεις

Ο Πασχαλάκης στο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός
Ο Πασχαλάκης στο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γι' ακόμη μία φορά γκολ στις καθυστερήσεις, ο Κίμπλερ έκανε το 1-1 στο 90+3' για τη Φράιμπουργκ και κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έμειναν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 στο Europa Park Stadion απέναντι στη Φράιμπουργκ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ με 2-1 επί της Καραμπάγκ, οι ερυθρόλευκοι είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν χάρη στο γκολ του Αραμπί στο 17ο λεπτό, ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις, ωστόσο στο 90+3' το γκολ του Κίμπλερ έβαλε τέλος στα όνειρα των ερυθρόλευκων.

Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ναντ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όμως δεν θα έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι Γάλλοι είναι στο +4 και εξασφάλισαν τουλάχιστον την 3η θέση που οδηγεί στον έξτρα γύρο των νοκ-άουτ του Conference League. Παράλληλα η Φράιμπουργκ εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία

  1. Φράιμπουργκ 13
  2. Καραμπάγκ 7
  3. Ναντ 6
  4. Ολυμπιακός 2

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Φράιμπουργκ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας. Χτυπούσε κυρίως από την δεξιά πλευρά, ενώ αρκετές φορές έψαχνε κενά στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έψαχναν τρόπο να δημιουργήσουν απειλές στην κόντρα, ωστόσο αυτό δεν γινόταν με ευκολία.

Το σκηνικό άλλαξε στο 17ο λεπτό, όταν και ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες στα δεξιά, είδε την κίνηση του Μασούρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μπιέλ, που σούταρε με τον Φλέκεν να αποκρούει. Ο Αραμπί ακολουθούσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα, στο 23ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην κόντρα με δύο εναντίον ενός, έπειτα από ωραία μεταβίβαση του Εμβιλά μετά από κόρνερ των Γερμανών. Ο Γκάρι Ροντρίγκες, τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος πάτησε περιοχή, πέρασε τον Φλέκεν, βρέθηκε σε δύσκολη γωνία και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας αυτό το προβάδισμα, με την αμυντική τους συμπεριφορά να παίρνει άριστα, καθώς δεν επέτρεψαν στους Γερμανούς να γίνουν επικίνδυνοι.

Στο δεύτερο μέρος η Φράιμπουργκ αύξησε την πίεσή, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βγάλει την μπάλα από την άμυνα του. Οι Γερμανοί προσπαθούσαν να φέρουν την μπάλα στην ερυθρόλευκη περιοχή και να βάλουν δύσκολα στους Πειραιώτες.

Όποτε χρειαζόταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν παρών, όπως συνέβη στο 58ο λεπτό σε σουτ του Κίμπλερ, αλλά και στο 77' όταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε μία προσπάθεια του Πέτερσεν στην κίνηση.

Η Φράιμπουργκ δεν σταμάτησε να πιέζει και γι' ακόμη μία φορά φέτς ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο φινάλε. Ο Γκίντερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κίμπλερ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ήταν το γκολ που έβαλε "τέλος" στην ελπίδα για την 3η θέση.

Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μπα με δύο κίτρινες κάρτες εκτός φάσεις στο 90+5' και στο 90+6'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ντόι, Μπα, Άβιλα, Βρουσάι (83' Ρέτσος), Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μασούρας (82' Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39' Ρέαμπτσουκ), Μπιέλ, Αραμπί (83' Ουί-Τζο Χουάνγκ).

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Κούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ (78' Σιλντιγιά), Γκούντερ, Ντοάν (64' Βάισχαουπτ), Καϊτέλ (63' Έγκεσταϊν), Χέφλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς (72' Πέτερσεν), Κιερέ (64' Γιόνγκ)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 3/11, 19:45 Ολυμπιακός - Ναντ
  • 3/11, 19:45 Καραμπάγκ - Φράιμπουργκ

Μην χάσετε την Game Night:

TAGS EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ