ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Φράιμπουργκ - Λειψία 1-5: Θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του DFB-Pokal

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σαχτάρ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Πόλις Άρμι", Βαρσοβία | Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σαχτάρ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Πόλις Άρμι", Βαρσοβία | Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 © 2022 MICHAL DYJUK/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία καθάρισε σε ένα ημίχρονο τη Φράιμπουργκ, στη ρεβάνς του περσινού τελικού DFB-Pokal, πηγαίνοντας στο Βερολίνο για την υπεράσπιση των κεκτημένων χάρη στο 5-1.

Το περσινό ζευγάρι του τελικού συναντήθηκε έναν γύρο νωρίτερα, αλλά με την ίδια κατάληξη. Η Λειψία επιβλήθηκε μέσα στο Φράιμπουργκ και το 5-1 δεν άφησε περιθώριο για το ποια ομάδα δικαιούταν να πάει στο Βερολίνο για να διεκδικήσει το φετινό τρόπαιο του DFB-Pokal.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε ήταν καταιγιστική και σημείωσε τέσσερα γκολ στο 1ο μέρος, "καθαρίζοντας" από νωρίς την πρόκριση. Ο εκπληκτικός Ντάνι Όλμο άνοιξε το σκορ στο 13' και έδωσε ασίστ για τα επόμενα τρία γκολ. Στην επόμενη φάση ο Μπένιαμιν Χένριχ και ακολούθως ο Ντόμινικ Σομποσλάι και ο Κριστοφέρ Ενκουνκού αύξησαν τον δείκτη του σκορ.

Η Λειψία έριξε τον ρυθμό της στο 2ο μέρος και η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ πήρε τα ηνία. Η αποβολή του Γιόσκο Γκβάρντιολ την ευνόησε και βρήκε ένα γκολ με τον Μίχαλ Γκρέγκοριτς, όμως πλέον ήταν αρκετά αργά. Μάλιστα, τον τελευταίο λόγο είχε ο Σομποσλάι που με πέναλτι στις καθυστερήσεις έστειλε μήνυμα στην αντίπαλο της Λειψίας και στη μάχη της τετράδας στην Bundesliga.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Φράιμπουργκ - Λειψία 1-5 (75' Γκρέγκοριτς / 13' Όλμο, 14' Χένριχς, 37', 90+7' πέν. Σομποσλάι, 45+1' Ενκουνκού)
  • 02/05 21:45 Στουτγκάρδη - Άιντραχτ

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ