ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κώστας Φορτούνης: Έτσι μεταμόρφωσε το σώμα του ο γυμναστής των σταρ

Κώστας Φορτούνης: Έτσι μεταμόρφωσε το σώμα του ο γυμναστής των σταρ

Ο Γιανίκ Ομπενάουερ, ο άνθρωπος που "μεταμόρφωσε" τον Κώστα Φορτούνη στο Sport24.gr. Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του sport scientist, με πελάτες τους Φιρμίνο, Ντράξλερ, Κέχρερ, Μέγερ και ενημερωθείτε γιατί δεν φτάνει μονάχα το ταλέντο για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Κώστας Φορτούνης διάγει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Η "εκτόξευση" του αρχηγού των "ερυθρόλευκων" δεν αποτελεί... θείο θαύμα, αλλά αποτέλεσμα ενός πολύ εποικοδομητικού -γεμάτου ιδρώτα- καλοκαιριού, πολύ πριν ο Πέδρο Μαρτίνς καλέσει τους παίκτες του να συγκεντρωθούν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η εξέλιξη του 26χρονου μεσοεπιθετικού έχει όνομα κι επίθετο: Γιανίκ Ομπενάουερ.

Πρόκειται για τον Γερμανό sport scientist και γυμναστή που επιστράτευσε το γραφείο μάνατζερ της Rogon, του Πολ Κουτσολιάκου και της... σκιάς του στην Ελλάδα, Μάκη Μίχα για να δουλέψει με τους πελάτες της.

Διότι όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο Γιανίκ Ομπενάουερ, εκτός του Φορτούνη έχει δουλέψει και με άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως και με ξένους που η αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι μετοχές... blue chips. Καλύτερα, όμως, να μας μιλήσει ο ειδικός για το πρότζεκτ: "Νέος Φορτούνης" κι όχι μόνο.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

" Ο Κώστας Φορτούνης, φέτος, εξελίχθηκε ως αθλητής. Ήταν top επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τεχνικά και τώρα δούλεψε την αθλητική του βάση, ειδικότερα: Ταχύτητα, ευκινησία. Εμείς αυτά δουλέψαμε στην pre - season. Η πρώτη μας συνάντηση με τον Κώστα έγινε πριν από δύο χρόνια μέσω ενός καμπ που διοργάνωσε η εταιρία που τον εκπροσωπεί, η Rogon. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισε να δουλέψει πριν από την έναρξη της προετοιμασίας γιατί ήθελε να εξελιχθεί ως αθλητής με στόχο μία πιο πετυχημένη σεζόν. Έτσι, δώσαμε ραντεβού στην Αθήνα και δουλέψαμε για δύο εβδομάδες".

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

" Τα πρώτα πράγματα που κοίταξα ήταν η θέση του σώματός του και το πώς θα χτίζαμε περισσότερη δύναμη. Για την επιτάχυνση, το σουτ, την κίνηση, τα γυρίσματα χρειάζεται μία σταθερή βάση, χρειάζεται την ικανότητα της... έκρηξης! Με τον Κώστα Φορτούνη επικεντρωθήκαμε σε αυτά τα κομμάτια που ταίριαζαν στη θέση του στον αγωνιστικό χώρο, στο στιλ του. Εκτός απ' αυτά δώσαμε έμφαση στην αντοχή, τη σωματική του δύναμη πάντα με βάρος στην ταχύτητα και την ευκινησία. Συνήθως αυτά δουλεύαμε στο πρώτο μέρος της προπόνησης."

ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

" Η κατάσταση του Κώστα στην αρχή της συνεργασίας μας ήταν καλή. Επειδή, βέβαια, ήταν off δεν βρισκόταν στο πικ του, ωστόσο η βάση του ήταν κατάλληλη για το ξεκίνημα. Μπορούσε δηλαδή ν' αντεπεξέλθει στην ένταση της προπόνησης κι όταν ήταν κουρασμένος και οι μύες του πιασμένοι, είχε την ικανότητα να αποθεραπεύεται, γεγονός που είναι αποτέλεσμα της σωστής βάσης του από πριν. Όσον αφορά τα κιλά του, δεν έχασε βάρος. Έχασε λίπος. Ζύγιζε το ίδιο όταν τελειώσαμε τις προπονήσεις, όμως άλλαξε η σωματοδομή του. Πήρε 1,5 κιλό μυϊκό βάρος κι έχασε αντίστοιχο σωματικό λίπος."

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

" Είναι συγκεντρωμένος στο στόχο του, ικανός να μαθαίνει γρήγορα και να ελέγχει το σώμα του. Αυτό είναι βασικό γιατί ως προπονητή και επιστήμονα στο αθλητικό κομμάτι με κάνει χαρούμενο να δουλεύω μ' έναν παίκτη, έναν αθλητή όπως ο Κώστας Φορτούνης. Με τέτοιου είδους ανθρώπους που μπαίνουν άμεσα στο κλίμα της αλλαγής κατάστασης, φορτσάρεις και βγάζεις γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα."

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ

" Χωρίζαμε την προπόνηση σε δύο μέρη την ημέρα. Η πρώτη ήταν πριν το πρωινό με ταχυδυναμικές ασκήσεις για την αντοχή και την κινητικότητα. Στη δεύτερη ήταν η δύναμη, η ταχύτητα, η ευκινησία. Οι προπονήσεις όλες μαζί αποτελούσαν δουλειά τριών ωρών, ενώ στο πρόγραμμα μας συμπεριλάβαμε φυσιοθεραπείες και μασάζ."

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ... ΦΙΡΜΙΝΟ

" Ο Κώστας μου θύμισε μπορώ να πω τον Ρομπέρτο Φιρμίνο από την εποχή που εργαζόμουν στην Χοφενχάιμ. Έχουν το ίδιο πακέτο στα skills. Ο Φιρμίνο είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεχνική που δούλεψε και για να εξελιχθεί. Ο Φορτούνης, πάντως, με έχει εντυπωσιάσει απ' όσα έχω προλάβει να δω μέσω highlights όταν βρίσκω χρόνο. Βέβαια, εσείς θα μου πείτε καλύτερα τι βλέπετε κι αν εντοπίζετε τις αλλαγές. Εγώ χαίρομαι που η προσπάθειά του στην pre - season ξεπληρώνεται τώρα. Εκτός από την σωματική εξέλιξη, όταν αρχίζεις να επενδύεις στον εαυτό σου, στο σώμα σου, στην υγεία σου, στην προετοιμασία σου γίνεσαι και δυνατότερος εγκεφαλικά - ψυχικά, επειδή πήρες μόνος την απόφαση να δουλέψεις και πέρα από το κλαμπ. Είναι και η Rogon και ο Πολ (Κουτσουλιάκος) που τον παρακίνησαν γιατί ενδιαφέρονται οι παίκτες τους να εξελίσσονται και να είναι καλά στην υγεία τους."

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΡ

" Εκτός από τον Φορτούνη, έχω δουλέψει και με άλλους Έλληνες. Ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ: Κουλούρης, Πέλκας, Χαρίσης και ο Γαλανόπουλος της ΑΕΚ. Ήμασταν μαζί στην αρχή της σεζόν. Σχετικά με τους Φιρμίνιο, Ντράξλερ, Μέγερ και το επίπεδό τους, με χαροποιεί να δουλεύω με επαγγελματίες νέους, ανοιχτόμυαλους, που έχουν θέληση για έξτρα δουλειά ώστε να βλέπουν πως 'μεγαλώνουν' ψυχικά, σωματικά μέσα από την προετοιμασία τους."

ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΕΝΑΟΥΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΡΑΞΛΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ