EURO 2020

Φλορέντσι: "Φαβορί για το Euro η Γαλλία, αλλά είμαστε και εμείς εδώ"

Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στο πλαίσιο διεθνούς φιλικής αναμέτρησης με την Τσεχία
Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στο πλαίσιο διεθνούς φιλικής αναμέτρησης με την Τσεχία @ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι παραδέχτηκε πως η Γαλλία χαρακτηρίζεται δικαίως ως το φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020 έχοντας τον Εμπαπέ αλλά τόνισε πως υπάρχουν και άλλες δυνατές εθνικές ομάδες μεταξύ των οποίων η Ιταλία.

Τρεις μόνο ημέρες απέμειναν για την έναρξη του Euro 2020 που θα βρει την Ιταλία απέναντι στην Τουρκία στο ματς της πρεμιέρας (11/6) και ο Αλεσάντρο Φλορέντσι δεν έκρυψε την ανυπομονησία του. "Το Euro 2020 άργησε έναν χρόνο και αυτό το διάστημα έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία.

Η Τουρκία έχει αρκετούς καλούς παίκτες όπως για παράδειγμα τον Γιλμάζ που δυστυχώς έκανε μία εκπληκτική σεζόν (σ.σ. ήταν καθοριστικός με τα γκολ για να κατακτήσει η Λιλ την Ligue 1 αφήνοντας 2η την Παρί Σεν Ζερμέν). Είναι καλά οργανωμένοι, έχουμε αρχίσει να τους μελετούμε.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους κάνουμε ζημιά, έχουμε πολλή μεγάλη διάθεση για να αρχίσουμε καλά", δήλωσε ο Φλορέντσι από το προπονητικό κέντρο της Ιταλίας όπου βρίσκεται, και πρόσθεσε:

Ο κόσμος στις κερκίδες θα είναι λίγος σε σύγκριση με τους 80.000 που χωράει το Ολίμπικο, αφού θα είναι γύρω στους 15 με 16 χιλιάδες. Θα είναι όμως κάτι το συγκινητικό να τους δούμε ξανά στο γήπεδο".

Όσον αφορά δε στην κουβέντα που γίνεται το τελευταίο διάστημα για το αν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του Euro (όπως έκανε και πριν από 20 χρόνια, κατακτώντας πρώτα το Μουντιάλ το 1998 και έπειτα το Euro το 2000), ο Φλορέντσι έχρισε μεν τους μπλε φαβορί ωστόσο φρόντισε να στείλει και ένα μήνυμα:

"Έχουν τον καλύτερο παίκτη του τουρνουά. Τον έβλεπα όλο το χρόνο και το ξέρω. Είναι το φαβορί, το λέει και το Μουντιάλ που έχουν πάρει αλλά όμως θέλω να πω ένα πράγμα. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για μία ομάδα ότι θα νικάει ούτε είναι εύκολο.

Κυρίως σε μία διοργάνωση όπου οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα κόρνερ. Υπάρχουν και άλλες δυνατές εθνικές ομάδες που μπορούν να κοντράρουν την Γαλλία αλλά υπάρχουμε και εμείς.

Θα είναι πολλές οι ομάδες που είναι έτοιμες να δώσουν μάχη, ελπίζουμε να έχουμε μία καλη πορεία στο Euro".

TAGS EURO 2020 ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ