ΑΕΚ

Φίτεσε - ΑΕΚ 1-3: Πρώτο δείγμα θετικό για την Ένωση

Πέτρος Μάνταλος και Χρήστος Αλμπάνης πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου κόντρα στη Φιτέσε
Πέτρος Μάνταλος και Χρήστος Αλμπάνης πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου κόντρα στη Φιτέσε PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επικράτησε της Φιτέσε 3-1 στο πρώτο της φιλικό στην Ολλανδία, με την εικόνα των παικτών του Μιλόγεβιτς να έχει θετικό πρόσημο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Φίτεσε στην Ολλανδία, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Ένωσης επί ολλανδικού εδάφους και το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κάθισε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ομάδας, έστω και σε ανεπίσημο φιλικό.

Η Ένωση επικράτησε με 3-1, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς προσπάθησαν να παίξουν ορθολογικά, ενώ είχαν συνοχή στην αμυντική λειτουργία.

Στα αρνητικά είναι η αδυναμία στις στημένες φάσεις, καθώς η ΑΕΚ δέχθηκε το γκολ από κόρνερ, με τον Όρος (σκόρερ του τέρματος) να μην χρειάζεται να πηδήξει αρκετά ψηλά για να πιάσει την κεφαλιά και να κερδίσει όλη την αεροπορία της "Ένωσης". Αυτή η αδυναμία ταλαιπώρησε αρκετά την Ένωση και την περσινή σεζόν.

Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 4-1-4-1, τοποθετώντας τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τοποθέτησε τους Μπακάκη, Νεντελτσιάρου, Λάτσι και Μιτάι. Μπροστά από τα στόπερ αγωνίστηκε ο Σάκχοφ, ενώ ως εσωτερικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι.

Στα αριστερά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάνταλος, ο οποίος είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, στο δεξί φτερό της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Αλμπάνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ανσαριφάρντ.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν είχε γρήγορο ρυθμό, ωστόσο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις με ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ στη δεύτερη τελική της στο παιχνίδι πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μπακάκη στο 17'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σιμάνσκι από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Φίτεσε απομάκρυναν την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Μπακάκη και ο ακραίος αμυντικός με ωραίο μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάουεν.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς πήραν θάρρος μετά το γκολ και κινούνταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Φίτεσε έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 36'. Οι Ολλανδοί εκτέλεσαν κόρνερ από τα αριστερά και ο Όρος κέρδισε τους πάντες στον αέρα με χαμηλό άλμα και την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Στάνκοβιτς.

Η Ένωση ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ στο 37', λίγα δευτερόλεπτα μετά από το γκολ. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή με ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το γύρισμα προς τον Αλμπάνη και αυτός με ωραίο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη συμβολή του Ερνάντεζ.

Ο Στάνκοβιτς έδειξε για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του στο 44'. Ο Τανάνε επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής και ο Αυστριακός γκολκίπερ έπεσε στην αριστερή γωνιά του, πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πέντα επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές που κάνανε και οι δύο προπονητές κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους.

Ο Μιλόγεβιτς με εξαίρεση τον Τάνκοβιτς, τον οποίο πέρασε στο 46' αντί του Ανσαριφάρντ και τον τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Παρά τις αλλαγές, οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έπαιζαν οργανωμένα στην άμυνα, με τον Λάτσι να έχει αρκετές καίριες επεμβάσεις, ενώ συνέχισαν να παίζουν οργανωμένα και στο κομμάτι της επίθεσης, προσπαθώντας να αναπτυχθούν από πίσω με κοντινές μεταβιβάσεις.

Στο 81' η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρουκουνάκης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Τάνκοβιτς απέναντι στον Χάουεν, ωστόσο ο Σουηδός δεν μπόρεσε να τον νικήσει από πολύ πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ έκανε τρία τα τέρματά της με τον Θεοδόση Μαχαίρια. Αν και ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε κακή πάσα προς τον Κοσίδη, αυτός πρόλαβε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έκανε την κάθετη μπαλιά προς την μικρή περιοχή, όπου βρισκόταν ο Μαχαίρας, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-3, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46' Τσιντώτας), Μπακάκης (58' Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι, Σάκχοφ (64' Ρουκουνάκης), Γαλανόπουλος (58' Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι (70' Ραντόνια), Μάνταλος (58' Κοσίδης), Αλμπάνης (64' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (46' Τάνκοβιτς)

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ