CONFERENCE LEAGUE

Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2: Οι απίστευτοι Ελβετοί άλωσαν το "Φράνκι" φέρνοντας τούμπα το ματς

Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2: Οι απίστευτοι Ελβετοί άλωσαν το "Φράνκι" φέρνοντας τούμπα το ματς
PRINT SCREEN GLOMEX/COSMOTE

Η τρελή πορεία της Βασιλείας στο φετινό Conference League συνεχίζεται, με τους Ελβετούς να κάνουν τρομερή ανατροπή κόντρα στην Φιορεντίνα στις καθυστερήσεις και να επικρατούν με 2-1, για να πάρουν σημαντικο αβαντάζ για την πρόκριση στον τελικό.

Η Βασιλεία είχε προειδοποίησει τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη με την πορεία της στους ομίλους του Conference League αλλά και τις προκρίσεις απέναντι σε Λάτσιο και Άντερλεχτ στα νοκ-άουτ (τρεις νίκες σε τέσσερα ματς), όμως η Φιορεντίνα φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που πλησίαζε και το πλήρωσε.

Πολύ ακριβά μάλιστα, με την ομάδα του Ιταλιάνο να ανοίγει το σκορ στο Αρτέμιο Φράνκι με τον Καμπράλ στο 25' (σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του και δεν το πανηγύρισε) αλλά να πέφτει θύμα μεγάλης ανατροπής στο δεύτερο μέρος, με τους Ντιούφ στο 71ο λεπτό και Αμντουνί στο 93ο να υπογράφουν μία αδιανόητη ανατροπή που είναι ικανή να στείλει τους Ελβετούς στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους.

Το ματς

Η Φιορεντίνα ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια και έψαχνε το γκολ, όμως και η Βασιλεία ήταν άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, δημιουργώντας μία ισορροπία τρόμου στο παιχνίδι. Αυτή έσπασε στο 25ο λεπτό μέσα από στημένη φάση, με τον Μπιράγκι να εκτελεί κόρνερ και τον Κουάρτα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, για να πιάσει τη δεύτερη ο Καμπράλ και να γράψει το 1-0.

Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του στο φετινό Conference League, με τον 25χρονο Βραζιλιάνο σκόρερ να γίνεται μάλιστα ο πρώτος παίκτης των βιόλα που σκόραρε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα το 1997 αλλά να μην το πανηγυρίζει, ως ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους βιόλα να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όμως στο δεύτερο ήρθε η ανατροπή σκηνικού, με την Βασιλεία να φέρνει το ματς στα ίσα στο 71' με υπέροχη ενέργεια και συρτό σουτ εκτός περιοχής του Ντιούφ.

Σε όλα τα προηγούμενα φετινά παιχνίδια της στο Conference που βρήκε δίχτυα, η Βασιλεία δεν έχασε, με τον κανόνα αυτό όχι μόνο να ισχύει και απέναντι στους Ιταλούς αλλά να επιβεβαιώνεται πανηγυρικά, αφού στο στο 90+3' ήρθε η απόλυτη ανατροπή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αμντουνί που έγραψε το 1-2 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τους Ελβετούς να παίρνουν τεράστια νίκη και να έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται την πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στα 130 χρόνια της ιστορίας τους.

  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Κουάρτα, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (87' Μπαράκ), Άμραμπατ (73' Καστροβίλι), Μαντράγκορα, Ικονέ (81' Κουαμέ), Καμπράλ (81' Γιόβιτς), Γκονσάλες (73' Μπρέκαλο)
  • ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Χιτζ, Λανγκ, Νουχού, Πελμάρ, Εντόι, Ντιούφ, Τσάκα, Μπέργκερ (86' Μάλες), Καλαφιόρι (63' Μιλάρ), Αουγκουστίν (77' Ζεκίρι), Αμντουνί
TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ