SERIE A

Φιορεντίνα - Ρόμα 2-0: Καθάρισε μέχρι το 11' και έβαλε "φωτιά" στη μάχη της Ευρώπης

Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ίντερ
Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ίντερ 2022 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Φιορεντίνα επικράτησε 2-0 της Ρόμα και ανέβηκε στην 7η θέση με 59 πόντους και ισοβαθμεί με τους τζαλορόσι και την Αταλάντα. Στο 5' ο Γκονζάλες άνοιξε άνοιξε το σκορ, το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μποναβεντούρα στο 11'.

Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Φιορεντίνα. Οι βιόλα επικράτησαν 2-0 της Ρόμα για την 36η αγωνιστική της Serie A και έβαλαν φωτιά στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Η Φιορεντίνα ανέβηκε στην 7η θέση με 59 πόντους και είναι ισόβαθμη με τους 6ους τζαλορόσι και την 8η πλέον Αταλάντα. Στην 5η θέση είναι η Λάτσιο με 62 πόντους.

Θυμίζουμε πως η 5η και 6η θέση δίνουν πρόκριση στο Europa League, ενώ η 7η στα προκριματικά του Conference League. Τρεις ομάδες είναι ισόβαθμες, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό απέναντι στη Ρόμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκονσάλες. Ο διαιτητής είδε το VAR και έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κάρσντορπ πάνω στον σκόρερ των βιόλα.

Οι γηπεδούχοι σύντομα έκαναν και το 2-0. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό ο Μποναβεντούρα εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του έδωσε η άμυνα της Ρόμα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πατρίσιο. Η Φιορεντίνα κυριάρχησε και κράτησε το σκορ στο α' μέρος.

Στο 51ο λεπτό υπήρξε έλεγχος στο VAR για ενδεχόμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κριστάντε πάνω στον Γκονσάλες, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια παράβαση. Στο 66' οι τζαλορόσι έχασαν ευκαιρία με τον Ελ Σαραουί. Με το παιχνίδι να πλησιάζει στο τέλος της η Ρόμα αύξησε την πίεση της, χωρίς να μειώνει. Η Φιορεντίνα βρήκε κενούς χώρους, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Στα θετικά νέα για τη Ρόμα είναι η επιστροφή του Σπινατσόλα έπειτα από περίπου ένα χρόνο μετά την ρήξη του αχιλλείου τένοντα που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του Euro 2020.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Μπιράγκι (90+1' Τέρζιτς), Χούλιο, Μιλένκοβιτς, Βενούτι, Μποναβεντούρα (76' Μαλέχ), Άμραμπατ, Ντάνκαν, Ικονέ (90' Σαπονάρα), Καμπράλ (76' Πιόντεκ), Γκονσάλες (90+1' Καγεχόν).

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ (90' Σπινατσόλα), Ολιβέιρα (46' Ζανιόλο), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (66' Ελ Σαραουί), Βερετούτ, Πελεγκρίνι (75' Κάρλος Πέρεθ), Έιμπραχαμ (90' Σομουρόντοφ)

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Έμπολι 4-2

Τζένοα - Γιουβέντους 2-1

Τορίνο - Νάπολι 0-1

Σασουόλο - Ουντινέζε 1-1

Λάτσιο - Σαμπντόρια 2-0

Σπέτσια - Αταλάντα 1-3

Βενέτσια - Μπολόνια 4-3

Σαλερνιτάνα - Κάλιαρι 1-1

Βερόνα - Μίλαν 1-3

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ