FIFA

FIFA: Το κογκρέσο δεν αποβάλλει την ομοσπονδία της Ρωσίας

Το κογκρέσο της FIFA στην Ντόχα στις 31 Μαρτίου του 2022
Το κογκρέσο της FIFA στην Ντόχα © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS

Το κογκρέσο της FIFA δεν αποβάλλει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπό της να παρακολουθεί χωρίς πρόβλημα την 72η συνάντηση.

Στην Ντόχα την Πέμπτη (31/3) πραγματοποιήθηκε το 72ο κογκρέσο της FIFA. Η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν αποβάλλεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος εκπρόσωπος, Αλεξάντερ Αλάγιεβ ήταν δυνατόν να παρακολουθήσει τη διαδικασία, ενώ η σημαία της Ρωσίας υπήρχε κανονικά στο χώρο.

Όσον αφορά την τιμωρία ή την αποβολή ομοσπονδιών συζητήθηκαν μόνο τα ζητήματα των Πακιστάν, Ζιμπάμπουε και Κένυας. Θυμίζουμε πως η FIFA και η UEFA έχουν αποφασίσει να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας παρακολούθησαν το κογκρέσο διαδικτυακά. Στην παρέμβασή τους έκαναν έκκληση προς τον ποδοσφαιρικό κόσμο. "Δεν θέλουμε να ακούμε σειρήνες πολέμου, θέλουμε τους φιλάθλους να φωνάζουν ξανά. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα αντί βομβαρδισμένες πόλεις" ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντρίι Παβέλκο σε μήνυμά του.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να αναφέρει: "Να σκεφτούμε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία και σε στρατιωτικές συγκρούσεις ανά τον κόσμο".

TAGS FIFA ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ