FIFA

FIFA The Best 2023: Καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο ο Έντερσον

Ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι παίρνει το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο γκολκίπερ του 2023 | 15 Ιανουαρίου 2024
Ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι παίρνει το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο γκολκίπερ του 2023 | 15 Ιανουαρίου 2024 @2024 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Έντερσον είχε σημαντική συμβολή στην αναρρίχηση της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης και το 2023 και επιβραβεύτηκε από την FIFA, λαμβάνοντας το βραβείο για τον κορυφαίο τερματοφύλακας της περασμένης χρονιάς.

Η μάχη για την ανάδειξη του κορυφαίου γκολκίπερ στα βραβεία της FIFA για το 2023 ήταν σκληρή, με την τελική τριάδα να απαρτίζεται από τους Έντερσον, Τιμπό Κουρτουά και Γιασίν Μπουνού.

Τελικά, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Έντερσον, με τον τερματοφύλακα της τρεμπλούχου Μάντσεστερ Σίτι να βλέπει τον Κουρτουά να αποτελεί μέλος της κορυφαίας 11άδας αλλά τον ίδιο να παίρνει το βραβείο "Men's Best Goalkeeper".

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό για όλα επιτεύγματά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, επίσης, φέρνουν πολύ μεγάλη ευτυχία σε μένα.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω στους συμπαίκτες μου και ειδικά το γκρουπ των τερματοφυλάκων της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι ευχαρίστηση να δουλεύω μαζί τους και είμαι χαρούμενος που παίρνω το βραβείο", τόνισε πανευτυχής ο Βραζιλιάνος κίπερ.

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ