FIFA

FIFA και World Athletics επανεξετάζουν τους κανονισμούς τους για τα τρανς άτομα

Η μπάλα της Premier League για τη σεζόν 2022/23
Η μπάλα της Premier League για τη σεζόν 2022/23 PREMIER LEAGUE

FIFA και World Athletics ακολουθούν τα χνάρια της FINA και αναθεωρούν τους κανονισμούς τους σχετικά με τα τρανς άτομα.

Η FINA ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς που αφορούν τα τρανς άτομα που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τους περιορισμούς που θα επιβάλλει από εδώ και στο εξής, με τη FIFA και τη World Athletics, τις παγκόσμιες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και στίβου αντίστοιχα, να γνωστοποιούν ότι κι οι ίδιες θα προβούν σε σχετικές αναθεωρήσεις.

Εκπρόσωπος της FIFA εξήγησε στο Reuters ότι η ομοσπονδία επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα: "Η FIFA εξετάζει τους κανονισμούς της σχετικά με το φύλο, υπό τις συμβουλές ειδικών μεταξύ των μετόχων του ποδοσφαίρου. Λόγω της συνεχιζόμενης διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει για τις λεπτομέρειες των προτάσεων στους υπάρχοντες κανονισμούς".

Ο πρόεδρος του World Athletics είπε στο BBC ότι ο οργανισμός θα συζητήσει τους κανονισμούς στο τέλος του έτους. "Βλέπουμε μία διεθνή ομοσπονδία να επιβάλλει τις ιδέες του στον καθορισμό κανονισμών και πολιτικής που είναι προς το συμφέρον του αθλήματος. Έτσι πρέπει να είναι. Πάντα πιστεύαμε ότι η βιολογία είναι πάνω από το φύλο και θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τους κανονισμούς μας. Θα ακολουθήσουμε την επιστήμη. Θα συνεχίσουμε να μελετούμε, να ερευνούμε και αν συνεισφέρουμε στα αποδεικτικά στοιχεία ότι η τεστοστερόνη αποτελεί αποφασιστικό κριτήριο για τις επιδόσεις".

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ