BEST FIFA FOOTBALL AWARDS

FIFA: Έτσι κέρδισε ο Κλοπ τον Φλικ στην ισοβαθμία

Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει μετά από νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ στο Άνφιλντ για την Premier League
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει μετά από νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ στο Άνφιλντ για την Premier League CLIVE BRUNSKILL/ POOL VIA AP

Ο Γιούργκεν Κλοπ ισοβάθμισε στα scoring points με τον Χανς Φλικ στη "μάχη" για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή για το 2020, αλλά ήταν αυτός που βγήκε νικητής. Διαβάστε γιατί ο τεχνικός της Λίβερπουλ επικράτησε του συμπατριώτη του.

Την Πέμπτη (17/12) το βράδυ πραγματοποιήθηκε, έστω και κάπως διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια, η εκδήλωση της FIFA για τους κορυφαίους του 2020. Μέσω ζωντανών συνδέσεων σε όλο τον κόσμο, οι κορυφαίοι των κορυφαίων πήραν τα βραβεία τους και ο Γερμανός της Λίβερπουλ αυτού του καλύτερου τεχνικού για το έτος που φεύγει, έχοντας οδηγήσει τους "κόκκινους" στην κατάκτηση της Premier League έπειτα από 30 χρόνια.

Ο Κλοπ ισοβάθμησε με τον συμπατριώτη του προπονητή της Μπάγερν, Χάνσι Φλικ, ο οποίος σήκωσε πέντε τίτλους (Champions League, πρωτάθλημα, γερμανικό κύπελλο, γερμανικό σούπερ καπ και ευρωπαϊκό σούπερ καπ).

Παρότι οι δύο Γερμανοί προπονητές συγκέντρωσαν 24 scoring points, νικητής ήταν ο Κλοπ κι αυτό διότι συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους τεχνικούς των εθνικών ομάδων. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο Φλικ ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των media και του κόσμου, ενώ ο Κλοπ πρώτος στις επιλογές προπονητών και αρχηγών.

Ο Κλοπ ανέφερε μετά το βραβείο του: "Είμαι... σοκαρισμένος. Είμαι εδώ με τους παίκτες μου. Σας ευχαριστώ. Γεια σου Αρσέν (σ.σ. απευθύνθηκε προς τον παλιό προπονητή Αρσέν Βενγκέρ που ανακοίνωσε τον νικητή). Χαίρομαι που σε βλέπω. Πρέπει να ευχαριστήσω πάρα πολύ κόσμο. Αν ήξερα ότι θα... κέρδιζα, θα είχα εδώ μαζί μου όλους τους προπονητές της ομάδας.

Ότι κάναμε τα τελευταία χρόνια είναι σπουδαίο κι οφείλεται σε αυτά τα παιδιά. Και τα δύο τρόπαια ήταν σπουδαία και το Champions League του 2019 και ο περσινός τίτλος στην Premier League. Είχαμε μία πολύ σπουδαία χρονιά και πιστεύω ότι δώσαμε ορισμένες μεγάλες στιγμές στους φίλους της Λίβερπουλ σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς σαν ομάδα για να έχουν κάτι να πανηγυρίσουν οι φίλαθλοί μας όταν επιστρέψουν στο γήπεδο.

Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο στον Ζεράρ Ουγιέ που έφυγε πριν λίγες μέρες από κοντά μας. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής. Μεγάλο κομμάτι αυτού του κλαμπ και θα μας λείψει πολύ".

TAGS BEST FIFA FOOTBALL AWARDS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ