BEST FIFA FOOTBALL AWARDS

FIFA Best: Ο Ντάλιτς αρνήθηκε να ψηφίσει, κατηγορώντας την FIFA για ασέβεια προς την Κροατία και στους διεθνείς της

FIFA Best: Ο Ντάλιτς αρνήθηκε να ψηφίσει, κατηγορώντας την FIFA για ασέβεια προς την Κροατία και στους διεθνείς της
@2022 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς δυσαρεστήθηκε με τις λίστες των υποψηφίων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τα βραβεία των κορυφαίων της σεζόν και δεν πήρε μέρος, με τον προπονητή της Κροατίας να κάνει λόγο για ασέβεια προς τη χώρα του.

Η ψηφοφορία της FIFA για τα βραβεία των κορυφαίων της σεζόν στο 2022 έδωσε την ευκαιρία σε ομοσπονδιακούς προπονητές και αρχηγούς εθνικών ομάδων να επιλέξουν εκείνους που θεωρούν τους καταλληλότερους, υπήρχε ωστόσο ένας προπονητής που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Αυτός ήταν ο Ζλάτκο Ντάλιτς, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο πανηγύρισε την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Μουντιάλ με την εθνική Κροατίας, με τον καθόλα επιτυχημένο στον πάγκο των "χρβάτσκα" να υποστηρίζει μέσω δηλώσεών του πως η FIFA έδειξε ασέβεια προς τη χώρα του και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

"Είμαι απογοητευμένος με τη στάση της FIFA απέναντι στην εθνική Κροατίας επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι, βάσει των όσων πετύχαμε ως εθνική ομάδα, αξίζουμε περισσότερο σεβασμό από το κυβερνητικό σώμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε σχέση με αυτόν που λάβαμε.

Είμαστε η μόνη εθνική ομάδα που ήταν μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων τόσο στο Μουντιάλ στο Κατάρ όσο και στην τελευταία έκδοση του Nations League. Εμφανιστήκαμε στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα νικώντας την Βραζιλία και μαζί με την Γαλλία είμαστε οι μοναδικές ομάδες που πήραμε μετάλλια στα δύο τελευταία Μουντιάλ.

Φέτος, νικήσαμε την Γαλλία στο Παρίσι και την Δανία στην Κοπεγχάγη, ενώ πετάξαμε εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ την Βραζιλία και το Βέλγιο. Στα 23 ματς που παίξαμε μετά από το Euro 2020 χάσαμε μόνο δύο", τόνισε αρχικά ο Ντάλιτς, για να συνεχίσει με παράπονο:

FIFA Best: Ο Ντάλιτς αρνήθηκε να ψηφίσει, κατηγορώντας την FIFA για ασέβεια προς την Κροατία και στους διεθνείς της
@2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

"Παρόλα αυτά, κοιτάξτε τη λίστα με τους 14 υποψήφιους της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, εκτός από τον Λούκα Μόντριτς που είναι άλλοι Κροάτες παίκτες; Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα παικτών που είναι μέσα στη λίστα επειδή έχω τεράστιο σεβασμό για κάθε ποδοσφαιριστή και προπονητή που είναι υποψήφιος, όμως δεν υπήρχε χώρος για τον Ματέο Κόβατσιτς που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έκανε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ;

Πού είναι το όνομα του Γιόσκο Γκβάρντιολ, που μπήκε στη λίστα με τους 11 καλύτερους του Μουντιάλ της Bundesliga; Δεν άξιζε επίσης να είναι μέσα στους υποψήφιους για τον τίτλο του καλύτερου γκολκίπερ ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς μετά από όσα έκανε στο Κατάρ;

Μεταξύ των πέντε φιναλίστ για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, όπου όλοι τους είναι προπονητές που σέβομαι αμέτρητα, είναι τρεις ομοσπονδιακοί τεχνικοί και ουδείς έχει καταφέρει να προκριθεί στα τελικά του Nations League και να πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με όλο το σεβασμό στον προπονητή του Μαρόκου και στην επιτυχία τους στο Μουντιάλ, στα δύο ματς που παίξαμε απέναντί τους, φέραμε ισοπαλία την πρώτη φορά και κατακτήσαμε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ τη δεύτερη φορά..."

Για να καταλήξει ο Ντάλιτς λέγοντας τα εξής: "Έχοντας λάβει όλα τα παραπάνω υπόψη, αποφάσισα να μη λάβω φέτος μέρος στην ψηφοφορία, θέλω ωστόσο να συγχαρώ όλους τους νικητές και ειδικά τον Λούκα για την τέταρτη θέση, αν και για μένα είναι νούμερο ένα".

TAGS BEST FIFA FOOTBALL AWARDS ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ