ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: 28 μήνες φυλάκισης με αναστολή στον Κελαϊφί για διαφθορά στα τηλεοπτικά

Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser Al-Khelaifi waits for the arrival of Qatar's Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani prior to a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser Al-Khelaifi waits for the arrival of Qatar's Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani prior to a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Το Ελβετικό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή στον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί και τριών ετών στον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε για την υπόθεση διαφθοράς στα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της FIFA (Μουντιάλ, Συνομοσπονδιών).

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Ελβετικό Δικαστήριο στον Νασέρ Αλ Κελαϊφί για παρεμβάσεις στην κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των διοργανώσεων της FIFA (Μουντιάλ, Συνομοσπονδιών), σε διάφορες χώρες.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και διευθύνων σύμβουλος της "BeIN Media Group" είχε κλείσει ένα σπουδαίο deal με το BeIN Sports για τα δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030 αντί 480.000.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο σε αυτά, αφού ήθελε να έχει λόγο και σε άλλα deal.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών της Ελβετίας είχε αρχίσει από τον Μάρτιο του 2017, ύστερα από υποψίες για πιθανή εμπλοκή του Αλ Κελαϊφί στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Equipe", ο Βάλκε απέκτησε -μέσω του Αλ Κελαϊφί- μία βίλα στη Σαρδηνία για περίοδο 18 μηνών χωρίς να πληρώσει ενοίκιο, το οποίο κυμαινόταν κανονικά από 900.000 έως 1.800.000 ευρώ.

Επίσης, οι κατηγορίες περί ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας έχουν ως εξής: Μεταξύ του 2013 και του 2015, ο Βάλκε χρησιμοποίησε την επιρροή του ως Γενικός Γραμματέας της FIFA προκειμένου να επηρεάσει τις διαδικασίες ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υπέρ συγκεκριμένων Μέσων σε Ελλάδα και Ιταλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών από το 2018 έως το 2030. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, πέρα από τον Κελαϊφί, ποινή φυλάκισης τριών ετών (με αναστολή) επιβλήθηκε και στον Βάλκε.

Photo Credits: AP Photo/Thibault Camus, File

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ