ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Φερνάντο Σάντος για Κριστιάνο Ρονάλντο: "Είχαμε πολύ στενή προσωπική σχέση, αλλά δεν έχουμε μιλήσει από τότε που έφυγα από το Κατάρ"

Φερνάντο Σάντος για Κριστιάνο Ρονάλντο: "Είχαμε πολύ στενή προσωπική σχέση, αλλά δεν έχουμε μιλήσει από τότε που έφυγα από το Κατάρ"
Ο Φερνάντο Σάντος, αριστερά, σε στιγμιότυπο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεξιά, πριν την κατάκτηση του Euro 2016 με την εθνική Πορτογαλίας @2016 AP IMAGES/FRANK AUGSTEIN

Για τη σχέση του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο του εξωτερικού ο Φερνάντο Σάντος, με τον πρώην τεχνικό της εθνικής Πορτογαλίας να δηλώνει ότι έχουν να μιλήσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Κρίση φαίνεται πως περνάει η σχέση μεταξύ του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο, παρά το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει πολύ ισχυρούς δεσμούς κατά την 8χρονη θητεία του πρώτου στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, με τους δύο τους να κατακτάνε το πρώτο Euro της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου το 2016 και το Nations League το 2019.

Στην ίδια περίοδο, ο παίκτης της Αλ Νασρ κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των εθνικών ομάδων, ξεπερνώντας τον Αλί Νταεΐ που είχε 109 γκολ. Πλέον, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 127 τέρματα.

Οι τριγμοί στις σχέσεις των δυο θρύλων της εθνικής Πορτογαλίας ξεκίνησε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και κορυφώθηκαν στη διάρκεια του τουρνουά, με τον Σάντος να αποφασίζει να αφήσει τον 38χρονο επιθετικό εκτός ενδεκάδας στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις της διοργάνωσης, με Ελβετία για τους "16" και Μαρόκο για τους "8".

Ο πρόωρος αποκλεισμός της Πορτογαλίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από την έκπληξη του θεσμού, Μαρόκο, με 1-0, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα τόσο της συνεργασίας του με την εθνική της χώρας του, όσο και της σχέσης του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική "A Bola", ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της κατάστασης μεταξύ του ιδίου και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Δεν έχουμε μιλήσει από τότε που έφυγα από το Κατάρ. Είχαμε μια πολύ στενή αθλητική και προσωπική σχέση. Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 πέρασε έξι τρομερούς μήνες, ψυχικά και σωματικά. Ξεκίνησε με εκείνη την ατυχία στον ίδιο και την οικογένειά του και που κανείς μας δεν θα ήθελε να περάσει (ο θάνατος του ενός από τους δίδυμους γιους του). Εκείνη η στιγμή τον επηρέασε πολύ και στη συνέχεια ακολούθησε το αθλητικό κομμάτι. Ο Κριστιάνο δεν συμμετείχε στην προετοιμασία και δεν προπονήθηκε για δύο μήνες. Δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό", εξήγησε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.

Στη συνέχεια, αφού είπε ότι να τον κρατήσει στον πάγκο με την Ελβετία και το Μαρόκο ήταν μια καθαρά τακτική απόφαση, πρόσθεσε ότι κατανοεί την αντίδραση του Ρονάλντο και ότι δεν υπάρχει καμία λύπη από την πλευρά του. Τέλος, τόνισε ότι όποτε ο 38χρονος ποδοσφαιριστής του τηλεφωνήσει, θα είναι πάντα εκεί για αυτόν.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ