PREMIER LEAGUE

Φερνάντες: "Ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, ο Κλοπ έφερε επανάσταση στην Λίβερπουλ"

Ο Μπρούνο Φερνάντες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι του FA Cup κόντρα στην Λίβερπουλ | 17 Μαρτίου 2024
Ο Μπρούνο Φερνάντες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι του FA Cup κόντρα στην Λίβερπουλ | 17 Μαρτίου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Μπρούνο Φερνάντες μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Γκουαρδιόλα και Κλοπ σε συνέντευξή του στην "A Bola", με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χαρακτηρίζει Νο 1 προπονητή τον Καταλανό και να αποθεώνει τον Γερμανό για το πάθος του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί το ποδοσφαιρικό σπίτι του Μπρούνο Φερνάντες τα τελευταία χρόνια όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να μην αναγνωρίζει τους σπουδαίους αντιπάλους που έχει απέναντί του στην Premier League όλα αυτά τα χρόνια.

Απτή απόδειξη η συνέντευξη που παραχώρησε στην "A Bola" κατά της διάρκεια της παρουσίας του στην εθνική Πορτογαλίας, με τον ικανότατο μέσο να ερωτάται για τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ και να τους εκθειάζει.

"Όταν αναφερόμαστε στον Γκουαρδιόλα, μιλάμε για τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, χωρίς καμία αμφιβολία. Τα τελευταία χρόνια είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Είναι ίσως ο προπονητής που άλλαξε περισσότερο τον τρόπο παιχνιδιού του ποδοσφαίρου.

Σήμερα, όλοι θέλουν να είναι Γκουαρδιόλα, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Όλες οι ομάδες, από τη δεύτερη ως την πρώτη κατηγορία, όλοι προσπαθούν να παίξουν όπως η Σίτι και όλοι προσπαθούν να βρουν τη δυναμική που έχει η Σίτι, γιατί έχουν αποτελέσματα και επιτυχίες.

Για μένα, το να έχω επαίνους από έναν προπονητή όπως ο Γκουαρδιόλα είναι κάτι θεαματικό, γιατί, όπως είπα, μιλάμε για έναν προπονητή που εκτιμώ πολύ και που για μένα, σήμερα, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο", τόνισε ο Φερνάντες, για να αναφερθεί κατόπιν στην τεράστια συμβολή του Κλοπ στην αναγέννηση της Λίβερπουλ την τελευταία 9ετία.

"Μιλάμε για έναν προπονητή που είναι από αυτούς που εκτιμώ περισσότερο, για την ένταση που φέρνει στους αγώνες και το πάθος που έχει για το ποδόσφαιρο.

Νομίζω ότι αυτό που έκανε τώρα είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο του αρέσει το ποδόσφαιρο. Νιώθει ότι, αν δεν είναι στα καλύτερά του, δεν δίνει τον καλύτερό του εαυτό στο παιχνίδι. Και εγώ το σκέφτομαι λίγο έτσι, με τον ίδιο τρόπο όπως αυτός, μάλλον.

Είναι ένας προπονητής που άλλαξε τη δυναμική της Λίβερπουλ, που έφερε ελπίδα στον σύλλογο. Αν το δούμε, ο Κλοπ είναι ο προπονητής που πιθανότατα έχει κερδίσει τους λιγότερους τίτλους και, ακόμα κι έτσι, έχει πετύχει τα περισσότερα όσον αφορά το πάθος του κόσμου του ποδοσφαίρου, το πάθος των φιλάθλων, τη μεταμόρφωση που έφερε σε έναν σύλλογο.

Κέρδισε μεγάλους τίτλους, κέρδισε την Premier League, το Champions League και μερικά κύπελλα, αλλά το μεγαλύτερο έπαθλό του όλα αυτά τα χρόνια θα είναι η σπίθα, το πάθος και η νέα δυναμική που έφερε και έκανε τη Λίβερπουλ να πιστέψει ξανά ότι μπορεί να είναι πρωταθλήτρια, μπορεί να παλεύει για τίτλους και να είναι ανάμεσα στους καλύτερους.

Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θα αφαιρέσει ποτέ από τον Κλοπ. Μιλάμε για έναν άλλο προπονητή που επηρεάζει πραγματικά το πάθος μου για το ποδόσφαιρο".

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ