SUPER LIG

Φενέρμπαχτσε - Τράμπζονσπορ 1-1: Ο Πέλκας είπε "στοπ" σε Μπακασέτα και Σιώπη

Ο Πέλκας στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Πέλκας στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Η Τράμπζονσπορ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη επιχείρησε να πάρει μία νίκη - δήλωση μέσα στο "Σουκρού Σαράτσογλου" επί της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα, όμως οι γηπεδούχοι απέσπασαν ισοπαλία 1-1 παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 18'.

Όλα ήταν στρωμένα ώστε η Τράμπζονσπορ να πάρει μια σπουδαία νίκη μέσα στο "Σουκρού Σαράτσογλου" κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ώστε να φτάσει ακόμα πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου της Süper Lig. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 18' και παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη, αφού οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Πέλκα απέσπασαν ισοπαλία 1-1 και παρέμειναν στην 3η θέση.

Τα αίματα στο ντέρμπι άναψαν για τα καλά στο 18', όταν ο Ιρφάν Καχβετζί πάτησε τον Σιώπη έπειτα από τάκλιν του Έλληνα αμυντικού μέσου, που πρόλαβε την μπάλα στη φάση. Το video οδήγησε στην αποβολή του Τούρκου διεθνή και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άντονι Νουακάμε πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μπακασέτα και σούταρε από καλή θέση, κάνοντας το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτήν την αριθμητική υπεροχή και την υπέρ τους ψυχολογία. Παρότι είχαν αρκετές τελικές, δεν έβρισκαν στόχο, ενώ είχαν και ένα δοκάρι. Στον αντίποδα, οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνες.

Στο 66ο λεπτό, ο Ισμαΐλ Καρτάλ έριξε στη μάχη τον Πέλκα και λίγο αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Σε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, ο Μίχα Ζάιτς πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ουγκουρτζάν Τσακίρ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι, έχασαν κάποιες ευκαιρίες ακόμα, αλλά δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ. Οι δύο Έλληνές τους έγιναν αλλαγή στο 88' (με τον Μπακασέτα να τραυματίζεται από αντικείμενο μερικά λεπτά νωρίτερα), ενώ ο Πέλκας προσπάθησε κι αυτός από την πλευρά του να γίνει ήρωας για την ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν σουτ από την περιοχή βρήκε στα σώματα.

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ