ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Φενέρμπαχτσε: Ο Ζεζούς διώχνει τον Πέλκα και ακόμα εννέα παίκτες και θέλει τον Μορ

Ο Πέλκας στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Πέλκας στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Ζόρζε Ζεζούς προχωρά σε ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της Φενέρμπαχτσε και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ θέλει να διώξει δέκα ξένους, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Πέλκας, και να αγοράσει τον Εμρέ Μορ.

Ο Ζόρζε Ζεζούς έχει αναλάβει εν λευκώ τη διαχείριση του ρόστερ της Φενέρμπαχτσε και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ στην ομάδα που πέρυσι τερμάτισε στη 2η θέση της Süper Lig, αλλά που είχε χάσει το πρωτάθλημα από την Τράμπζονσπορ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη από τα μέσα της σεζόν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να διαχειριστεί 43 παίκτες αυτήν τη στιγμή, μαζί με τους νεαρούς που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Εξ αυτών, οι 18 είναι ξένοι και με βάση τους κανονισμούς του πρωταθλήματος θα πρέπει αυτός ο αριθμός να μειωθεί κατά τέσσερις. Αν μάλιστα οι κανονισμοί αλλάξουν (κάτι που συζητιέται αρκετά), θα πρέπει να αποχωρήσουν έξι παίκτες.

Την ίδια στιγμή, η Φενέρμπαχτσε έχει κλείσει δύο παίκτες, τον Μπρούμα με δανεισμό από την Αϊντχόφεν και τον Λίνκολν από τη Σάντα Κλάρα για 3.500.000 ευρώ.

Οι Μπέρκε Εζέρ, Χοσέ Σόσα και Μουράρ Σαγκλάμ που έχουν αποχωρήσει δεν λύνουν το πρόβλημα της τουρκικής ομάδας, που ετοιμάζεται να διώξει δέκα ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και τον Δημήτρη Πέλκα.

Το... ψαλίδι του Ζεζούς

Ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Sabah κάνει λόγο για διψήφιο αριθμό παικτών που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Ζεζούς για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μέσα σε αυτά τα ονόματα περιλαμβάνεται και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, τον οποίο ο τουρκικός σύλλογος θέλει να πουλήσει για να εξασφαλίσει έσοδα για τις μεταγραφές που θέλει να κάνει.

Μαζί με τον Πέλκα, ακόμα εννέα ξένοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Οι Ένερ Βαλένσια, Μεργκίμ Μπερίσα, Μαρσέλ Τισεράν και Φίλιπ Νόβακ που αγωνίστηκαν στην περσινή σεζόν στο σύλλογο είναι εκτός πλάνων, όπως και οι Μαξ Μέγερ, Μαουρίσιο Λέμος και Εμπουανά Σαματά, που είχαν παραχωρηθεί δανεικοί. Ο Στίβεν Κόκερ ήταν κι αυτός δανεικός στην Γκαζιαντέπ και το συμβόλαιό του θα λυθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ ο Ντιέγκο Ρόσι θα αποκτηθεί την 1η Ιουλίου για 5.500.000, λόγω της ρήτρας υποχρεωτικής αγοράς που είχε μπει στον περσινό δανεισμό του από τη Λος Άντζελες, όμως ούτε αυτός είναι στα πλάνα του Ζεζούς.

Από τον Μπρούμα στον Μορ

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές. Οι ανάγκες αφορούν έναν αριστερό μπακ, έναν μέσο, έναν εξτρέμ κι έναν επιθετικό.

Ο Μπρούμα αποκτήθηκε ως δανεικός από την Αϊντχόφεν και αναμένεται να καλύψει μία από τις θέσεις των εξτρέμ, ωστόσο αν φύγουν όλοι αυτοί οι ξένοι παίκτες θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση.

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Καραγκιουμριούκ για τον Εμρέ Μορ, έναν άλλον πρώην μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής, Φιορεντίνα, Σασουόλο, Τορίνο και Μόντσα έμοιαζαν αντίπαλοι του τουρκικού συλλόγου για τον 24χρονο διεθνή Τούρκο, ωστόσο ρεπορτάζ της Ajansspor το Σάββατο έκανε λόγο για μπάσιμο της Τράμπζονσπορ στη διεκδίκηση του παίκτη.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LIG ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ