ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε: Χωρίς κόσμο με την Καϊσέρισπορ μετά το "Παραιτήσου" που φώναξαν οπαδοί κατά της κυβέρνησης

Φενέρμπαχτσε: Χωρίς κόσμο με την Καϊσέρισπορ μετά το "Παραιτήσου" που φώναξαν οπαδοί κατά της κυβέρνησης
@2021 AP PHOTO

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν διά ζώσης το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καϊσέρισπορ, με την απόφαση της κυβέρνησης να έρχεται μετά από το σύνθημα που φώναξαν οπαδοί όπου ζήτησαν την παραίτησή της.

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία άφησε πίσω του όχι μόνο συντρίμμια και εκατομμύρια αστέγους αλλά το χειρότερο πάνω από 45.000 χαμένες ανθρώπινες ψυχές, με την απελπισία και την οργή του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση Ερντογάν να εκδηλώνεται έντονα μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο ματς της Φενέρμπαχτσε με την Κόνιασπορ στις 25 Φεβρουαρίου, με οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας να φωνάζουν "Παραιτηθείτε" απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση και το συγκεκριμένο σύνθημα να μεταφέρεται παντού μέσω των social media.

Ωστόσο η συμπεριφορά τους αυτή δεν έμεινε ατιμώρητη, αφού λίγα μόλις 24ωρα αργότερα, έγινε γνωστό πως η Φενέρ στερήθηκε το δικαίωμα να έχει οπαδούς της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καϊσέρισπορ, που θα λάβει χώρα στις 4 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Επαρχίας Καϊσέρι, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν πως ουσιαστικά υπαγορεύτηκε από την κυβέρνηση, ως "απάντηση" στις φωνές διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν με τόσο δυναμικό τρόπο.

"Ως Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτήν την απόφαση", ανέφερε από την πλευρά της η "Φενέρ" μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης για απαγόρευση των οπαδών της να παραστούν στις εξέδρες του γηπέδου της Καϊσέρισπορ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LIG ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ