CHAMPIONS LEAGUE

Φέγενορντ - Λάτσιο 3-1: Έλιωσε τους Ρωμαίους στο καυτό "Κάιπ"

Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λάτσιο για το Champions League | 25 Οκτωβρίου 2023
Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λάτσιο για το Champions League | 25 Οκτωβρίου 2023 @2023 PATRICK POST/AP IMAGES

Με ηγέτη τον Χιμένες που σκόραρε δις η Φέγενορντ επικράτησε κατά κράτος της Λάτσιο στο Ρότερνταμ, με το φινάλε να βρίσκει τους Ολλανδούς να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους "16" του Champions League.

Μετά από το 2-0 επί της Σέλτικ στην πρεμιέρα του Champions League η Φέγενορντ εκμεταλλεύτηκε την τρομερή δυναμική που της δίνει η καυτή έδρα της και απέναντι στην Λάτσιο, με την ομάδα του Ρότερνταμ να επιβάλλει την κυριαρχία της απέναντι στους Ρωμαίους και να θριαμβεύει με 3-1, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του 5ου ομίλου.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν ο 22χρονος Μεξικανός φορ, Σαντιάγο Χιμένες, που βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (μόλις ο τρίτος παίκτης της Φέγενορντ που σκόραρε δις σε αγώνα Champions League μετά από τους Χούλιο Κρους και Γιον Νταλ Τόμασον), με το σύνολο του Σάρι στον αντίποδα να πραγματοποιεί άσχημη εμφάνιση και να γνωρίζει αναπόφευκτα την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα του.

Το ματς

Στα χαρτιά, η αναμέτρηση στο "Κάιπ" ήταν αμφίρροπη, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος, με την Φέγενορντ να είναι απόλυτη κυρίαρχος και την Λάτσιο να... παρακολουθεί.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτό το διάστημα ήταν ο Σαντιάγο Χιμένες, ο οποίος είχε στο 10' την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ, με τον Μεξικανό να βρίσκει δίχτυα στο 25' με σουτ που κόντραρε στον Ισάι αλλά να του στερεί τη χαρά το VAR που εξέτασε τη φάση και τον βρήκε εκτεθειμένο.

Το γκολ "ψηνόταν" και εκείνος που το έβγαλε από τον... φούρνο ήταν -ποιος άλλος- ο Χιμένες που νίκησε τον Προβεντέλ στο 31ο λεπτό με γυριστό σουτ (1-0), με τους Ιταλούς να εξακολουθούν να αγωνίζονται νωχελικά και να τιμωρούνται και με δεύτερο γκολ.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Ρότερνταμ μυρίστηκε αίμα και βρήκε δικαίως και δεύτερο γκολ στο 45+2', με τον Στενχς να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και να στρώνει τη μπάλα στον Ζερουκί που έγραψε το 2-0 με "γεμάτο" διαγώνιο σουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους έχοντας ως κύριο μέλημα να διαφυλάξουν το σημαντικό προβάδισμά τους όμως η Λάτσιο δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την Φέγενορντ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της βρίσκοντας και τρίτο γκολ στο 74' με τον Χιμένες που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Προβεντέλ σε σουτ του Τίμπερ.

Η απάντηση της Λάτσιο ήρθε στο 83ο λεπτό με το εύστοχο πέναλτι του Πέδρο (σε πέναλτι που κέρδισε ο Καστεγιάνος) με το οποίο μείωσε σε 3-1, με τους Ρωμαίους να φλερτάρουν και με ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Ρομανιόλι αλλά τον Μπάιλοου να τους το αρνείται με σπουδαία επέμβαση και το φινάλε να βρίσκει την Φέγενορντ να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

  • ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπάιλοου, Νιούβκοπ (46' Λόπες), Χετράιντα, Χάντσκο, Χάρτμαν, Βίφερ, Ζερουκί (89' Λινγκρ), Τίμπερ, Στενχς (78' Ιβάνουσετς), Χιμένες (78' Ουέντα), Παϊσάο (71' Γιάχανμπας)
  • ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Ισάι (46' Λάτσαρι), Καζάλε, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Βεσίνο (78' Κατάλντι), Ροβέλα (46' Γκεντουζί), Αλμπέρτο, Άντερσον (68' Πέδρο), Ιμόμπιλε (55' Καστεγιάνος), Τζακάνι

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο

  • Φέγενορντ - Λάτσιο 3-1 (31' 74' Χιμένες, 45+2' Ζερουκί / 83' πεν. Πέδρο)
  • 25/10 22:00 Σέλτικ - Ατλέτικο

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Φέγενορντ - Σέλτικ 2-0 (45+2' Στενγκς, 76' Γιάχανμπας)
  • Λάτσιο - Ατλέτικο 1-1 (90+5' Προβεντέλ / 29' Μπάριος)
  • Ατλέτικο - Φέγενορντ 3-2 (12', 47' Μοράτα, 45+4' Γκριεζμάν / 7' αυτ. Ερμόσο, 34' Χάντσκο)
  • Σέλτικ - Λάτσιο 1-2 (12' Φουρουχάσι / 29' Βεσίνο, 90+6' Πέδρο)
  • 07/11 22:00 Ατλέτικο - Σέλτικ
  • 07/11 22:00 Λάτσιο - Φέγενορντ
  • 28/11 19:45 Λάτσιο - Σέλτικ
  • 28/11 22:00 Φέγενορντ - Ατλέτικο
  • 13/12 22:00 Ατλέτικο - Λάτσιο
  • 13/12 22:00 Σέλτικ - Φέγενορντ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ