ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Κρας τεστ για την Ελλάδα το φιλικό με το Βέλγιο"

Ο Φαν Σιπ στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδα πριν τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία /31-5-2021
Ο Φαν Σιπ στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδα πριν τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία /31-5-2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (3/6) με το Βέλγιο στάθηκε στη δυναμική του Βελγίου και την πρόοδο που θέλει να δει.

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (3/6) της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (21:45, COSMOTE TV) παραχώρησε στη διάρκεια της Τετάρτης (2/6) ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, αλλά και ο διεθνής επιθετικός Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο Ολλανδός προπονητής στις δηλώσεις του στάθηκε στη δυναμική του Βελγίου, χαρακτήρισε το φιλικό έως ένα πολύ καλό κρας τεστ ενόψει της προετοιμασίας της για τα ματς του Σεπτεμβρίου ενώ ρωτήθηκε για την απουσία της Εθνικής Ελλάδας από το EURO και για το αν έχει στο μυαλό του τη χρησιμοποίηση Γιαννούλη-Τσιμίκα μαζί στο αριστερό άκρο.

Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα μετά από δύο μέρες προετοιμασίας;

"Ήταν μια μεγάλη σεζόν για όλους τους παίκτες αλλά κάποιοι είχαν κάποιες μέρες ξεκούρασης μετά το τέλος της και κάποιοι όχι. Έχουμε κάνει ήδη δύο προπονήσεις, μία στην Αθήνα και μία εδώ στις Βρυξέλλες. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, χαίρονται τα παιδιά που είναι εδώ. Έχουν κίνητρο ώστε να δώσουν δύο καλά παιχνίδια αρχικά κόντρα στο Βέλγιο και μετά κόντρα στη Νορβηγία".

Ποιο είναι το πλάνο σας κόντρα στο Βέλγιο;

"Σίγουρα σεβόμαστε την ομάδα του Βελγίου που βρίσκεται εδώ και καιρό στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης και με παίκτες υψηλού επιπέδου αλλά κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για να μεγαλώσουμε, να δείξουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε, να δείξουμε σημάδια προόδου. Κάποιοι παίκτες επίσης να δείξουν τι μπορούν να πετύχουν, είτε ατομικά, είτε ως σύνολό κόντρα σε ομάδες τέτοιου επιπέδου".

Οι παίκτες σας έχουν δείξει πως αποδίδουν καλύτερα όταν παίζουν κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους;

"Αυτό πρέπει να το δούμε αν ισχύει γιατί μέχρι τώρα από τη στιγμή που έχω αναλάβει έχουμε παίξει κόντρα σε κάποιες καλές ομάδες αλλά όχι με την πρώτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη όπως είναι το Βέλγιο. Βέβαια παίξαμε με την Ισπανία όπου πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, το φιλικό με το Βέλγιο δίνει ένα καλό κίνητρο, αγωνιζόμαστε κόντρα σε μια ομάδα που προετοιμάζεται για το EURO και θέλουν να βρεθούν σε καλή κατάσταση. Όπως είπα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Είναι ένα πολύ καλό κρας τεστ για την ομάδα μας".

Πόσο σας ενοχλεί το γεγονός πως η Ελλάδα δεν θα παίξει στο EURO 2021. Αυτή η απουσία αποτελεί έξτρα κίνητρο για να διεκδικήσετε την πρόκριση στο μουντιάλ στο Κατάρ;

"Ναι σίγουρα αν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και γνωρίζεις πως σε δέκα μέρες ξεκινά το EURO και δεν συμμετέχεις σίγουρα αυτό σε επηρεάζει και σε ενοχλεί. Και δεδομένα αποτελεί ένα κίνητρο για να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο. Είναι ευκολότερο να προκριθείς σε ένα ευρωπαϊκό παρά σε ένα μουντιάλ. Αυτά είναι τα πράγματα που ονειρεύεσαι όταν είσαι νέος ποδοσφαιριστής. Να φτάσεις να παίξεις σε ένα EURO, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο".

Με δεδομένο πως δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα και παίζετε κόντρα σε μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Θα σκεφτόσασταν να βάλετε μαζί στην αριστερή πλευρά και εσείς δύο εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτει η Ελλάδα, τους Γιαννούλη-Τσιμίκα;

"Όλοι οι παίκτες που επέλεξα είναι διαθέσιμοι να παίξουν. Για αυτό τους πήρα. Έχουμε δύο παιχνίδια, έχουμε την ευκαιρία για έξι αλλαγές. Είναι φιλικά παιχνίδια αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα σημαντικό αλλά σημαντικότερο είναι να δούμε πως η ομάδα θα παρουσιάσει πρόοδο, πως θα εξελιχθεί. Κόντρα στη Γεωργία δεν ήμασταν ευχαριστημένοι. Με ενδιαφέρει να δω πρόοδο στο στυλ παιχνιδιού και δεν μπορώ να σας πω από τώρα ποιοι θα παίξουν".

Βαγγέλης Παυλίδης: "Δεν βρισκόμαστε εδώ για τους εαυτούς μας αλλά για την Εθνική"

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν ο παίκτης που εκπροσώπησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως όταν παίζεις στην Εθνική κανένα ματς δεν μπορείς να το αντιμετωπίζεις ως φιλικό. Ενώ σημείωσε πως κανείς παίκτης δεν βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τον εαυτό του αλλά για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα.

Η ποιότητα του αντιπάλου σας δίνει ένα έξτρα κίνητρο;

"Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα. Παρόλο που είναι φιλικό, δεν υπάρχει φιλικό παιχνίδι όταν παίζεις με την εθνική σου. Το δείχνουν και τα αποτελέσματα τους, είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας".

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε προς τη λήξη της σεζόν πόσο συγκεντρωμένοι είστε σε αυτά τα φιλικά;

"Όταν δίνεις ένα παιχνίδι με την Εθνική σου πάντα είσαι προσγειωμένος. Δεν το βλέπουμε ως φιλικό και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για τα επίσημα παιχνίδια που έχουμε τον Σεπτέμβριο".

Ποια είναι η σημασία των δύο αγώνων δεδομένων των μεγάλων κενών διαστημάτων που υπάρχει έως τον Σεπτέμβριο και τα ματς των προκριματικών;

"Δυστυχώς δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να δουλέψουμε το πλάνο μας. Θέλουμε να αποδείξουμε και να αγωνιζόμαστε με όμορφο ποδόσφαιρο και σε αυτά τα φιλικά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ".

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πήγες καλά, τι να περιμένουμε από σένα αύριο;

"Ο αντίπαλος είναι διαφορετικός. Πάντα δίνω το 100% μου και ελπίζω αύριο να γίνει το ίδιο για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι σαν ομάδα".

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς, όταν την ίδια ώρα υπάρχουν σενάρια μεταγραφών, να παραμένετε συγκεντρωμένοι στην Εθνική ομάδα;

"Όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο γιατί όλη η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη, θέλεις να ξεκουραστείς. Ετοιμαστήκαμε όλα τα παιδιά για να είμαστε έτοιμοι και αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε εδώ για τις ομάδες μας και να δείξουμε τον εαυτό μας αλλά για την εθνική και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για αυτό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ