ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Η υπομονή μάς έδωσε τρεις σημαντικούς βαθμούς"

Ο Φαν Σιπ στη διάρκεια του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα | 9 Οκτωβρίου 2021
Ο Φαν Σιπ στη διάρκεια του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα | 9 Οκτωβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Γεωργία ο Τζον Φαν Σιπ στάθηκε στην υπομονή που έδειξαν οι παίκτες του ενώ τόνισε πως ο ίδιος θεωρεί πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στην κεφαλιά του Τζαβέλλα.

Ο Τζον Φαν Σιπ στη διάρεια της Συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τη Γεωργία στάθηκε στην υπομονή και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του μέχρι το 90' για να πάρουν τη νίκη ενώ σημείωσε πως ναι μεν το VAR ήταν αυτό που έδωσε το πέναλτι υπέρ της Ελλάδας αλλά ο ίδιος θεωρεί πως η κεφαλιά του Τζαβέλλα είχε πέρασει τη γραμμή.

"Θέλω να εκφράσω τα συλληπητήρια μου στους κατοίκους της Γεωργίας. Είναι περίεργο να μένεις στον ίδιο δρόμο απ' εκεί που έγινε η κατάρρευση του κτηρίου και να ζεις απ' κοντά όσα συνέβησαν. τα ζεις. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν για διαφορετικούς σκοπούς. Εμείς για να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και να μείνουμε ζωντανοί στην κούρσα της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήμασταν καλύτεροι, αλλά πρέπει να πετυχαίνεις γκολ για να πάρεις το τρίποντο. Ξέρεις ότι όσο το ματς είναι στο 0-0 πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος γιατί ο αντίπαλος έχει καλούς παίκτες. Βρήκαμε το 1-0 με το πέναλτι στις καθυστερήσεις και εν συνεχεία πετύχαμε ένα ακόμη γκολ με τον Πέλκα. Πήραμε μια σημαντική νίκη και τώρα κοιτάμε το ματς με τη Σουηδία στη Στοκχόλμη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

Πως θα σχολιάζατε την ποιότητα της ομάδας της Γεωργίας;

"Για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω πολύ. Είμαι εδώ για να μιλήσει για την Εθνική Ελλάδας. Μπορώ να πω ότι έχουν κάποιους καλούς παίκτες μας δυσκόλεψαν τόσο στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο όσο και εδώ. Οι δύο ομάδες είναι κοντά, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, εμείς σήμερα ήμασταν καλύτερη ομάδα, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, το θέλαμε περισσότερο. Πρέπει όμως πάντα να ολοκληρώνεις την προσπάθεια. Όσο παραμένει το 0-0 μια στιγμή μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Εμείς καταφέραμε να σκοράρουμε στο τέλος και να βρούμε και ένα δεύτερο γκολ".

Η τεχνολογία μας έδωσε το φιλί της ζωής, τι δεν πήγε καλά μέχρι το 90' τα πρόσωπα, το σύστημα, οι επιλογές σας;

"Η τεχνολογία ναι μας μας βοήθησε στο τέλος αλλά υπήρχαν φάσεις που δεν μας βοήθησαν όταν η μπάλα με την κεφαλιά που πέρασε τη γραμμή, όταν δεν έδωσε την κόκκινη κάρτα. Κάποιες σε βοηθάει, κάποιες όχι. Για να επέμβει η τεχνολογία πρέπει να κερδίζεις τις φάσεις αυτές. Πάνω απ' όλα έπρεπε να έχουμε υπομονή.

Κατά τη γνώμη μου στην κεφαλιά η μπάλα πέρασε τη γραμμή, ξέρεις ότι πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος γιατί παίζεις κόντρα σε μια ομάδα με επικίνδυνους παίκτες. Η ομάδα είχε καλή αμυντική λειτουργία, αξίζαμε τη νίκη, έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του αγώνα για να πετύχουμε δύο γκολ".

Τι είπατε στους παίκτες σας μετά τη λήξη του αγώνα και ένα πρώτο σχόλιο για το ματς με τη Σουηδία;

"Τους έδωσα συγχαρητήρια για την ομαδική προσπάθεια. Είχαμε μια καλή εβδομάδα, προπονηθήκαμε καλά, με τον τρόπο που θέλαμε τα παιδιά εκτέλεσαν το πλάνο που είχαμε, ίσως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και νωρίτερα. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι εξίσου σημαντικό. Με τη νίκη κόντρα στη Γεωργία όμως είμαστε ακόμα στο κυνήγι της πρόκρισης. Συγκεντρωνόμαστε και έχουμε τρεις τρεις μέρες να προετοιμαστούμε για το ματς στη Σουηδία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ