ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Να τα δώσουμε όλα για τη χώρα με τη Σουηδία και μετά να κοιταχτούμε στα μάτια"

Ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σουηδία
Ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σουηδία PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Τζον Φαν Σιπ σε δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σουηδία, τόνισε ότι η πίεση είναι μέρος της δουλειάς, ενώ ανέφερε ότι η Εθνική έχει μείνει πίσω και πρέπει να καλύψει μεγάλο έδαφος λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πίεση είναι μέρος της δουλειάς του.

Παράλληλα τόνισε ότι τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στο αυριανό (08/09) παιχνίδι με τη Σουηδία και ότι δεν έχει αποφασίσει ως προς τον σχηματισμό της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φαν Σιπ: Για το που βρίσκεται η Εθνική σε σχέση με τους στόχους του:"Αυτή η διαδικασία δεν σταματάει. Ήρθαμε για να ξαναχτίσουμε την ομάδα και οι παίκτες να βγάλουν πράγματα και να δείξουν τον εαυτό τους.

Τα αποτελέσματα είναι μέρος του παιχνιδιού, όταν φέρνεις ισοπαλία δεν πας πολύ μακριά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως έχουμε ποιότητα. Η διαδικασία δεν σταματά ποτέ. Φέραμε νέους παίκτες στην ομάδα. Θέλουμε με τη Σουηδία να παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε να παίζουμε, να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά κόντρα σε μια καλή ομάδα, όπως η Σουηδία και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Για το αν νιώθει πίεση: "Η κατάσταση δεν είναι ιδανική. Η Ισπανία η Σουηδία και το Κόσοβο είναι πιο ψηλά από εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε στην κούρσα της πρόκρισης, να μπορέσουμε να παλέψουμε μέχρι τέλους είτε στην πρώτη θέση, είτε από τη δεύτερη μέσω των μπαράζ. Ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά το πιο σημαντικό ματς είναι αύριο.

Προσπαθούμε να κοιτάμε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπήρξε απογοήτευση με το Κόσοβο, η πίεση είναι μεγάλη. Ο κόσμος περιμένει νίκες, ως προπονητές και ως παίκτες το ξέρουμε αυτό Είναι όμως μέρος της δουλειάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι με τη Σουηδία".

Για το γεγονός ότι οι φίλαθλοι θεωρούν ότι η ομάδα δεν μπορεί να προκριθεί: Εκεί παρενέβη ο υπεύθυνος τύπου της εθνικής που απάντησε στον δημοσιογράφο: "Καμμιά μονάδα δεν μπορεί να μιλάει εν ονόματι της φίλαθλης κοινής γνώμης".

Το λόγο πήρε ο Φαν Σιπ ο οποίος δήλωσε: "Το ποδόσφαιρο είναι όπως είναι. Είχαμε τρεις ισοπαλίες. Για μένα και τους παίκτες το σημαντικότερο είναι να μένουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Οι καταστάσεις γύρω μας αλλάζουν, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε διαμορφώνονται απόψεις από τον κόσμο Να θυμάστε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η απόδοσή μας. Αν κερδίσουμε ο κόσμος θα είναι διαφορετικός.

Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να παλέψουμε σαν μια ομάδα. Δεν έχω παράπονο από την ομάδα γιατί όλοι δείχνουν διάθεση, πολεμάνε για την Εθνική.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο όσα θέλουμε, ειδικά σε μια ομάδα που είναι σε διαδικασία. Ξέρω ότι όλοι περιμένατε να έχουμε νωρίτερα αποτέλεσματα και εμείς θα τα θέλαμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω και πρέπει να καλύψουμε το έδαφος".

Για την επιθυμία των παικτών να μείνει στο τιμόνι της ομάδας: "Είναι σημαντικό αυτό που μεταφέραται. Εγώ επιμένω, πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ξέρω ότι υπάρχει καλό κλίμα, οι παίκτες έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Παρ' όλα αυτά αυτά είναι στην άκρη γιατί πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Πρέπει να φέρουμε το αποτέλεσμα, γιατί έχουμε μείνει πίσω. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, να τα δώσουμε όλα για τη χώρα και μετά την αναμέτρηση θα κοιταχτούμε στα μάτια και θα δούμε που βρισκόμαστε. Θέλω να ακολουθήσουμε την τακτική μας, όλα τα στοιχεία που θα μας ωθήσουν στο αποτέλεσμα".

Για το αν θα αλλάξει τον σχηματισμό (με τέσσερις αμυντικούς) και αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα: "Υπήρχε μια διαφοροποίηση στο στήσιμο της άμυνας σε μερικά παιχνίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Και την περασμένη εβδομάδα με την Ελβετία κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αν και χάσαμε αλλά και τη διάταξη στο Κόσοβο.

Όλα αυτά τα υπολογίζω Πρέπει να συνυπολογίσω και το ότι έχουμε τρία παιχνίδια σε εννιά ημέρες. Πρέπει να δω σε τι κατάσταση έχω τους ποδοσφαιριστές, θα τους δω σήμερα και στην προπόνηση και μετά θα αποφασίσω, όπως και για τον σχηματισμό. Η ενδεκάδα έχει να κάνει με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Υπάρχουν τραυματίες ποδοσφαιριστές".

Ζέκα: "Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μην κλαίμε"

Για τις ελπίδες πρόκρισης: "Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη αύριο και τίποτε άλλο. Να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Η Σουηδία είναι πολύ καλή ομάδα, είναι πολλά χρόνια μαζί και όπως είδαμε στο Euro αλλά και το ματς με την Ισπανία είναι πολύ δυνατή ομάδα".

Για το αν μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα: "Ήταν δύσκολα για μας μετά την ισοπαλία στο Κόσοβο. Πρέπει πάντα να έχεις ψυχολογία, γιατί έχουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι μπροστά μας και μια ευκαιρία να δείξουμε καλύτερη εικόνα από ό,τι στο Κόσοβο. Μετά το ματς και χθες δεν ήταν καλές μέρες για μας, αλλά αυτό έχει περάσει. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και δεν πρέπει να κλαίμε. Να τα δώσουμε όλα με τη Σουηδία και θα δούμε τι θα γίνει".

Για το τι χρειάζεται να κάνει η Εθνική τους επικίνδυνους παίκτες της Σουηδίας: "Πρέπει να παίξουμε πιο πολύ με την μπάλα. Να κάνουμε αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις. Όταν έχεις την κατοχή είναι πιο εύκολο να παίξεις. Το δυνατό σημείο της Σουηδίας είναι όλη η ομάδα. Έχουν καλούς παίκτες, αλλά το δυνατό τους στοιχείο είναι το σύνολο".

Για το αν υπάρχει πίεση: "Η πίεση υπάρχει συνέχεια όταν φοράμε αυτή τη φανέλα. Δεν είναι μόνο τώρα. Πάντα την έχουμε αυτή την πίεση. Δεν αλλάζει τίποτα τώρα. Θα δούμε μετά το ματς τι θα γίνει, τότε μπορούμε να πούμε περισσότερα".

Για τη Σουηδία: "Είναι καλοί παίκτες, δυνατοί και βλέπω πως παίζουν κάπως διαφορετικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίζεις και το ξέρουμε αυτό. Διαθέτουν μια πολύ δυνατή ομάδα που αποδίδει καλά ως σύνολο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ