ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Φαν Ντάικ για Τσιμίκα: "Σπουδαίο που έβαλε το νικητήριο πέναλτι, δουλεύει σκληρά και το αξίζει"

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Νιούκαστλ | 30 Απριλίου 2022
Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Νιούκαστλ | 30 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Κώστας Τσιμίκας εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων εντός της Λίβερπουλ για το νικητήριο πέναλτί του στον τελικό του FA Cup, με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να τονίζει πως άξιζε όλο αυτό που έζησε λόγω της σκληρής δουλειάς του.

Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της ένα σημαντικό ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Σαουθάμπτον όπου θέλει το τρίποντο για να μπορέσει να παίξει τα ρέστα της για τον τίτλο της Premier League την τελευταία αγωνιστική, αυτό πάντως δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσει ούτε στο ελάχιστο τη χρυσόσκονη που έχει απλωθεί πάνω από το Άνφιλντ από το βράδυ του Σαββάτου.

Αιτία φυσικά η κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου μέσα στη σεζόν, του Κυπέλλου Αγγλίας, που προστέθηκε στην τροπαιοθήκη χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα στη ρωσική ρουλέτα απέναντι στην Τσέλσι, με τους ανθρώπους των ρεντς να μη σταματούν να εγκωμιάζουν τον διεθνή μπακ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, με τον Ολλανδό βράχο της άμυνας των κόκκινων να αναφέρεται με δηλώσεις του στον σκληρό συναγωνισμό για τη θέση του αριστερού μπακ μεταξύ του Ρόμπερτσον και του Τσιμίκα και να κάνει λογο για δικαίωση του "Τσίμι" λόγω της σκληρής δουλειάς του.

"Όλοι είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας της φετινή σεζόν. Σκέφτεσαι τα νεαρά αγόρια στην αρχή, τους παίκτες που δεν παίζουν τόσο πολύ στο πρωτάθλημα. Για τον Τσιμίκα να πετύχει το νικητήριο πέναλτι είναι απλά υπέροχο. Το αξίζει, δουλεύει σκληρά.

Το μόνο πρόβλημα για αυτόν είναι ότι έχει μπροστά του έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο, αλλά αυτό είναι επίσης ένα καλό σημάδι για μια μεγάλη ομάδα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να πιέζουμε ο ένας τον άλλον, οπότε ας συνεχίσουμε έτσι.

Θα πρέπει να το απολαύσουμε όλο αυτό που συμβαίνει αν και έχουμε μπροστά μας το εκτός έδρας ματς με την Σαουθάμπτον την Τρίτη", τόνισε ο Φαν Ντάικ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ