ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Φαν Χάαλ: "Ο Φαν Ντάικ θα παίξει με το Βέλγιο και μετά θα τον στείλω για διακοπές"

Ο Λουίς Φαν Χάαλ με τη φόρμα της εθνικής Ολλανδίας | 29 Μαρτίου 2022
Ο Λουίς Φαν Χάαλ με τη φόρμα της εθνικής Ολλανδίας | 29 Μαρτίου 2022 @2022 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο Λουίς Φαν Χαάλ εκτιμάει πως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ επιβαρύνθηκε μετά από μία απαιτητική σεζόν με την Λίβερπουλ και αποκάλυψε πως μετά το ματς με το Βέλγιο, θα τον αποδεσμεύσει από τις επόμενες υποχρεώσεις του με την εθνική Ολλανδίας.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι σίγουρα ένας από τους πλέον καταπονημένους παίκτες που πήραν μέρος στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τη φετινή σεζόν, αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκε σε 51 επίσημα ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, με την οποία έπαιξε μάλιστα σε τρεις τελικούς: League Cup, FA Cup και Champions League.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Λουίς Φαν Χάαλ και παρά το γεγονός πως ακολουθούν τέσσερα ματς για την εθνική Ολλανδίας στο Nations League μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουνίου, έδειξε έμπρακτα πως νοιάζεται για τον παίκτη.

Ναι με τον κάλεσε στην αποστολή των οράνιε, ωστόσο ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου πως θα τον χρησιμοποιήσει μόνο στο πρώτο από τα τέσσερα ματς που έρχονται, αυτό με το Βέλγιο την ερχόμενη Παρασκευή (3/6), με τον προπονητή των οράνιε να αποκαλύπτει πως μετά από τον αγώνα αυτό θα στείλει τον 30χρονο στόπερ για διακοπές.

"Ο Φαν Ντάικ προερχόταν από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και έπαιξε σχεδόν σε 60 ματς φέτος. Έπαιξε περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλο παίκτη της Premier League.

Είναι προφανές πως βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου τη φετινή σεζόν, έτσι δεν είναι; Υπήρχε λόγος που δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα.

Όποιος ξέρει τον Βίρτζιλ, γνωρίζει ότι θέλει να παίζει πάντα αλλά θα πρέπει να ακούσουμε και τον γιατρό. Ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω;", δήλωσε αρχικά ο Φαν Χάαλ, για να συμπληρώσει με νόημα:

"Έπρεπε να τον καλέσω αφού ήταν στο πλαίσιο της αξιολόγησης που έκανα για κάθε παίκτη μετά από το τελευταίο διεθνές μας παιχνίδι απέναντι στην Γερμανία. Θα αγωνιστεί με το Βέλγιο και μετά από την αξιολόγηση και τον ιατρικό έλεγχο, μπορεί να πάει για διακοπές".

Σημειώνεται πως μετά από την αναμέτρηση με τους κόκκινους διαβόλους, η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Ουαλία (εκτός στις 8 Ιουνίου), Πολωνία (εντός στις 11 Ιουνίου) και Ουαλία (εντός στις 14 Ιουνίου), πάντα στο πλαίσιο του Nations League.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ