ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φακούντο Σάντσες, ο "παρεξηγημένος" άνθρωπος των ειδικών αποστολών του Παναθηναϊκού

Ο Φακούντο Σάντσες
Ο Φακούντο Σάντσες INTIME

Ο πιο "πιστός" και πειθαρχημένος παίκτης κάθε προπονητή, εκείνος που είναι έτοιμος να παίξει ακόμη και... τερματοφύλακας αν του ζητηθεί. Ο Φακούντο Σάντσες έχει μπροστά του στο clasico με τον Ολυμπιακό άλλη μία δύσκολη αποστολή, ως αντικαταστάτης του Χουάνκαρ.

Στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό (σχεδόν) ποτέ δεν λογιζόταν ως επιλογή πρώτης γραμμής. Ωστόσο, κατόρθωνε πάντα να γίνεται σημαντικός, ενίοτε υπερπολύτιμος, ορισμένες φορές "μοιραίος". Ποτέ όμως "αδιάφορος". Και το μόνο σίγουρο είναι πως ο Φακούντο Σάντσες ήταν πάντα ένας απ’ τους ποδοσφαιριστές που αναλάμβαναν τις "ειδικές αποστολές" στα μεγάλα παιχνίδια του "τριφυλλιού". Όπως ετοιμάζεται να κάνει και στο αυριανό (Κυριακή 17/4, 21:30, COSMOTE SPORT 1HD, Live SPORT24) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης", παίρνοντας (ξανά) θέση στο αριστερό άκρο της "πράσινης" άμυνας.

Στα 44 ματς που έχει δώσει με τον Παναθηναϊκό έχει παίξει παντού, πέραν της θέσης του δεξιού μπακ για την οποία "προσελήφθην" στις 23 Αυγούστου του 2020: Και αμυντικός χαφ (δύο φορές σε ροή αγώνα) και στόπερ (δύο φορές σε... καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης) κι αριστερός φουλ μπακ μπροστά από αμυντική τριάδα (προ εβδομάδων στο "Βικελίδης") και αριστερός μπακ. Εκεί όπου θα αγωνιστεί κι αύριο στο clasico με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου έπαιξε άλλες τρεις φορές φέτος όταν χρειάστηκε να καλύψει τις απουσίες του Χουάνκαρ.

Δεν είναι ο... κορυφαίος μπακ που έφερε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα είναι μακράν ο πιο "τίμιος" και πειθαρχημένος "στρατιώτης" όλων των προπονητών του. Ο παίκτης που πάντα βάζει το "εγώ" του πολύ κάτω απ’ το "εμείς" της ομάδας, που δεν θα γκρινιάξει ποτέ ακόμη κι αν χρειαστεί να μπει για... 30 δευτερόλεπτα μέσα στο γήπεδο και θα παίξει ακόμη και στο... τέρμα αν του ζητηθεί, παρότι δεν είναι και το πρώτο μπόι (1,76μ.).

Η αποβολή και το πέναλτι

Ο περασμένος Γενάρης τον "σημάδεψε" δύο φορές. Την πρώτη (9/1), όταν ως αριστερός μπακ (στη θέση του τραυματία τότε Χουάνκαρ) είδε τον Ολλανδό διαιτητή Χίγκλερ να τον αποβάλλει άνευ λόγου κι αιτίας στο 44ο λεπτό του αγώνα με το Βόλο, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο, πληρώνοντας την παροιμιώδη αστοχία του και το φθηνό λάθος στο γκολ του Φαν Βέερτ στο 34’. Αποβολή που προκάλεσε την αγωνιστική κατάρρευση των "πράσινων" στο δεύτερο ημίχρονο (ήττα με 3-1).

Είκοσι μέρες μετά (29/1) ήταν μοιραίος στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, υποπίπτοντας σε ένα "χαζό" πέναλτι στο 82’ πάνω στον Ριέρα, με αποτέλεσμα την ήττα του "τριφυλλιού" με 1-0.

Γύρισε το... διακόπτη

Εκεί ακριβώς όμως φάνηκε η δύναμη του χαρακτήρα του και η εμπειρία του. Καθάρισε το μυαλό του, δεν άφησε το "κακό φεγγάρι" του να τον πάρει από κάτω και στη συνέχεια (απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς), "γύρισε" το διακόπτη και ήταν ένας απ’ τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού στην πορεία... επιστροφής προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Δίχως να τον απασχολεί αν το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν έχει γίνει ακόμη καμία κουβέντα γύρω απ’ το μέλλον του. Για τον Σάντσες αυτό που μετράει πρώτα απ’ όλα είναι ο σκοπός και η στόχευση της ομάδας. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους...

Ζητούμενο η ισορροπία

Με αυτή τη (σωστή) νοοτροπία θα "μπει" ο Αργεντινός αμυντικός και στην αυριανή μάχη με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Σε ακόμη μία "ειδική αποστολή", καθώς θα χρειαστεί να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας παίρνοντας (ξανά) τη θέση του τιμωρημένου Χουάνκαρ κι έχοντας απέναντί του έναν εκ των Αγκιμπού Καμαρά ή Βαλμπουενά.

Επιθετικά, δύσκολα θα δώσει όλα όσα προσφέρει στο δημιουργικό σκέλος ο Ισπανός μπακ με τα αμέτρητα ανεβάσματά του σε κάθε ματς. Το βασικό ζητούμενο είναι να δώσει την απαιτούμενη ισορροπία στο ανασταλτικό σκέλος. Κι επειδή ο σκληραγωγημένος Σάντσες "ζει" για τέτοια παιχνίδια, θα είναι ξανά εκεί, έτοιμος να... φάει την μπάλα. Αρκεί να επιτευχθεί ο σκοπός και να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα Κύπελλα Ευρώπης... Ούτως ώστε, ακόμη κι αν φύγει σε λίγους μήνες από σήμερα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, να έχει αφήσει κάτι πίσω του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ