ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

FA Cup: Με ανατροπή Λίβερπουλ και Τότεναμ, δύσκολη πρόκριση και για Νόριτς

Ο Κάιντε Γκόρντον της Λίβερπουλ πανηγυρίζει με τον Άντι Ρόμπερτσον γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σριούσμπερι για τη φάση των 64 του FA Cup 2021-2022 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022
Ο Κάιντε Γκόρντον της Λίβερπουλ πανηγυρίζει με τον Άντι Ρόμπερτσον γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σριούσμπερι για τη φάση των 64 του FA Cup 2021-2022 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ (με τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο) χρειάστηκε την ανατροπή απέναντι στη Σριούσμπερι για να προκριθεί από τη φάση των 64 του Κυπέλλου Αγγλίας. Δύσκολα κι η Τότεναμ τη Μόρκαμ. Η Νόριτς νίκησε 1-0 την Τσάρλτον, με τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη να αγωνίζονται για ένα ημίχρονο.

Η Λίβερπουλ παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς... αναπληρωματικών, με τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο (μπήκε στον αγώνα στο 90+2'), με Βίρτζιλ φαν Ντάικ, Φαμπίνιο και Άντι Ρόμπερτσον μεταξύ άλλων να κρατούν τα προσχήματα και κάπως έτσι έκαμψε την αντίσταση της Σριούσμπερι με 4-1 στο "Άνφιλντ" για τη φάση των 64 του FA Cup.

Μάλιστα, η ομάδα της League One προηγήθηκε στο σκορ με τον Ντάνιελ Ούντο στο 27', όμως πριν ολοκληρωθεί το 1ο ημίχρονο, οι Κάιντε Γκόρντον και Φαμπίνιο είχαν φέρει τα πάνω κάτω. Στο 2ο μέρος, οι "κόκκινοι" ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγώνα, απείλησαν για περισσότερα γκολ, βρήκαν δύο με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και τον Φαμπίνιο (σε φάουλ που ξεκίνησε από γέμισμα του Τσιμίκα) και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

Η Τότεναμ βρέθηκε να χάνει στο Λονδίνο από τη Μόρκαμ, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο τέλος, να πάρει τη νίκη με 3-1 και να γλιτώσει από το σοκ τους φιλάθλους της. Ο Άντονι Ο' Κόνορ έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 33'. Οι γηπεδούχοι απέτυχαν να αντιδράσουν και χρειάστηκαν ορισμένες παρεμβάσεις του Αντόνιο Κόντε για να έρθει η ανατροπή. Πρώτα με ένα τυχερό γκολ του Χάρι Γουίνκς στο 74' και στη συνέχεια με τα γκολ δύο αλλαγών, του Λούκας Μόουρα και του Χάρι Κέιν.

Η Νόριτς ήταν χειρότερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Τσάρλτον, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 μέσα στο "Βάλεϊ" και να συνεχίσει στο θεσμό. Οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης άρχισαν βασικοί, όμως αντικαταστάθηκαν στην ανάπαυλα. Το γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μίλοτ Ράσιτσα με αντεπίθεση στο 79ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε άλλες αναμετρήσεις με ενδιαφέρον... Premier League, η Γουέστ Χαμ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο Λονδίνο και επιβλήθηκε με 2-0 της Λιντς (των 10 απουσιών) χάρη σε γκολ των Μανουέλ Λανσίνι και Τζάροντ Μπόουεν. Στο "Μόλινιου" διεξήχθη ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι, αν και στο τέλος η Γουλβς νίκησε με 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ της Championship πλέον, με τον Ντανιέλ Ποντένσε να σκοράρει.

FA Cup: Τα αποτελέσματα της φάσης των 64

Τα highlights

Τσέλσι - Τσέστερφιλντ 5-1

Νιούκαστλ - Κέμπριτζ 0-1

Χαλ - Έβερτον 2-3 παρ. (1-1- κ.α.)

Σουίντον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Μίλγουολ - Κρίσταλ Πάλας 1-2

Λέστερ - Γουότφορντ 4-1

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΝΟΡΙΤΣ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΟΥΛΒΣ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΛΙΝΤΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ