ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

FA Cup: Άνετα η Μάντσεστερ Σίτι, ντεμπούτο με νίκη ο Λάμπαρντ, πρόκριση για Νόριτς

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φούλαμ για τη φάση των 32 του FA Cup 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ριγιάντ Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φούλαμ για τη φάση των 32 του FA Cup 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε εύκολα τη Φούλαμ στο "Ετιχάντ" για τη φάση των 32 του FA Cup. Ντεμπούτο με πρόκριση του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της Έβερτον. Έκπληξη για τη Νόριτς, που νίκησε τη Γουλβς στην έδρα της, στον πάγκο Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει μόλις στο 4' αλλά πήρε θριαμβευτική πρόκριση με 4-1 κόντρα στη Φούλαμ από τη φάση των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Φάμπιο Καρβάλιο που στο παρά 1' έχασε τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ προ ημερών άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Το προβάδισμα κράτησε μόλις 92 δευτερόλεπτα, μέχρι να ισοφαρίσει ο Ιλκάι Γκιντογάν. Στο 13' είχε γίνει ήδη η ανατροπή με τον Τζον Στόουνς και τους "πολίτες" να συνεχίζουν να επιτίθενται χωρίς οίκτο. Στο 2ο μέρος την κατάσταση στα πόδια του πήρε ο Ριγιάντ Μαχρέζ που με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά "κλείδωσε" τη νίκη πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Η εποχή Φρανκ Λάμπαρντ στην Έβερτον άρχισε με ιδανικό τρόπο. Τα "ζαχαρωτά" υπέταξαν με 4-1 την Μπρέντφορντ και συνεχίζουν στο κύπελλο. Ο Γέρι Μίνα ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ της νέας σελίδας, έστω κι αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ατυχία συμπαίκτη του, αφού ο Μπεν Γκόντφρεϊ αντικαταστάθηκε στο 14' λόγω τραυματισμού. Ο Ρισάρλιζον άνοιξε με γκολ το 2ο ημίχρονο και μπορεί ο Ιβάν Τόνεϊ να μείωσε λίγο αργότερα, ο Μέισον Χόλγκεϊτ ανέκτησε τη διαφορά δύο τερμάτων στο 62' και ο Άντρος Τάουνσεντ έβαλε το λιθαράκι του στο τέλος.

Η Νόριτς δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της και έκανε την έκπληξη, παίρνοντας την πρόκριση μέσα στην έδρα της Γουλβς (που παρατάχθηκαν με αλλαγές και είχαν τον Ζοζέ Σα στον πάγκο). Το 1-0 διαμορφώθηκε από το γκολ του Κένι Μακλίν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, το οποίο κράτησαν τα "καναρίνια" στο 2ο μέρος. Οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης έμειναν στον πάγκο τους.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας

Τα highlights

Τσέλσι - Πλίμουθ 2-1 παρ., 1-1 κ.α.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 7-8 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΝΟΡΙΤΣ THE PREMIER GREEKS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ