Έχασε έδαφος η Καστοριά

Με απώλειες βαθμών των πρωτοπόρων ολοκληρώθηκαν τα περισσότερα παιχνίδια στην 16η αγωνιστική στην Β' Εθνική
Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξήχθη στην Καστοριά, όπου η τοπική ομάδα είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά το Χαϊδάρι με σωστή τακτική και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις πήρε πολύτιμο βαθμό 2-2.
Οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο 10′ του αγώνα, που πλέον βρίσκονται ισόβαθμοι στην 2η θέση με τον Ηλυσιακό.
Στην Ριζούπολη, ο Εθνικός έδειξε για ακόμα μία αγωνιστική ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς νίκησε 2-1 την Καλλιθέα και παρέμεινε αήττητος για πέμπτο σερί παιχνίδι. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην μέση του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας όπως όλα δείχνουν τα οικονομικά προβλήματα στην αρχή της σεζόν.
Μία ακόμα νίκη στα τελευταία λεπτά πήρε ο Εθνικός Αστέρας, αφού το γκολ του Καράκα στο 84′ χάρισε στην ομάδα της Καισαριανής με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό εκτός έδρας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, δίνοντας βαθμολογική άνασα στην ομάδα του Αντώνη Μανίκα.
Στην Φυλή ο γηπεδούχος Θρασύβουλος έχασε την ευκαιρία για νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφού προηγήθηκε 2-0 αλλά δέχτηκε την ισοφάριση σε διάστημα 10 λεπτών.
Στις Σέρρες ο τοπικός Πανσερραϊκός ισοφαρίστηκε στο 90′ από τον Κωνσταντινίδη κόντρα στον Πανθρακικό, που έπαιζε από το 42′ με δέκα λόγω αποβολής του Μαντζιαρίδη, αλλά ο Δήμου στο 94′ ξελάσπωσε του γηπεδούχους.
Επεισόδια στην Βέροια
Eπεισοδιακό παιχνίδι διεξήχθη στην Βέροια, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννενα φωνάζει για την διαιτησία και την αποβολή του Γεωργιάδη στο 50′, στερώντας στους φιλοξενούμενους να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την τοπική ομάδα. Oι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό γκολ στο Ντε Καμπς στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Στο τέλος του αγώνα οι οπαδοί του φιλοξενούμενων πέταξαν καθίσματα τόσο στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ κ. Κούγιας βρέθηκε λιπόθυμος έξω από το γήπεδο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδραο της ΠΑΕ Βέροια κ. Αρβανιτίδη, ενώ για τον διατητή του αγώνα κ. Βαλλιώτη δήλωσε: ”
Eκτέλεσε αποστολή. Προκάλεσε με την διαιτησία του την οργή όλων“. Τα αποτελέσματα των αγώνων:
Σάββατο
Ηλυσιακός – Προοδευτική
1-0
(18′ Ρεϊζερ)
Κυριακή
Μεσσηνιακός – Εθνικός Αστέρας
0-1
(84′ Καράκα)
Εθνικός – Καλλιθέα
2-1
(42′ Βιδάλης, 62′ Ναλιτζής – 65′ Βοσκαρίδης(πεν.)
Καστοριά – Χαϊδάρι
2-2
(14′ Σολάκης, 88′ Χασιώτης – 33′ Χρωνόπουλος, 79′ Λαμπρόπουλος)
Θρασύβουλος – Αστέρας Τρίπολης
2-2
(49′ Δήμου, 54′ Τσβετάνοφ – 64′ Τσουκαλίδης, 72′ Οφρυδόπουλος)
Πανσερραϊκός – Πανθρακικός
2-1
(6′ Γκόγκας, 94′ Δήμου – 91′ Κωνσταντινίδης)
Βέροια – ΠΑΣ Γιάννενα
1-0
(80′ Ζιλβάν)
Δευτέρα
Αγροτικός Αστέρας – Λεβαδειακός
15:00
Nική Βόλου – Καλαμάτα
17:00