ΓΑΛΛΙΑ

Εξάμηνος αποκλεισμός για ντόπινγκ στον Νασρί από την UEFA

Εξάμηνος αποκλεισμός για ντόπινγκ στον Νασρί από την UEFA
AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε τον Σαμίρ Νασρί με εξάμηνο αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένης ουσίας σε ταξίδι του στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος τον Ιανουάριο αποχώρησε από την Αντάλιασπορ κι έκτοτε παραμένει ελεύθερος, θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού έξι μηνών για παράβαση του κανονισμού περί ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

Ο 30χρονος μέσος είχε απευθύνει έκκληση στην UEFA να μην τιμωρηθεί για χρήση ενδοφλέβιων βιταμινών που είχε κάνει σε κλινική του Λος Άντζελες το 2016. Το αίτημά του απορρίφθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όπως και η προσφυγή του τον Δεκέμβριο του 2017. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης, γνωστοποίησε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Η μέθοδος χορηγίας ενδοφλέβιων βιταμινών αντιτίθεται στις επιταγές της WADA και μπορεί να επιφέρει αποκλεισμό έως και 4 ετών.

Η υπόθεση άρχισε όταν μια κλινική στο Λος Άντζελες, που ονομάζεται "Drip Doctors", πόσταρε στο twitter ότι είχαν χορηγήσει στο Νασρί ένα ενδοφλέβιο ενισχυτικό βιταμινών, ενώ ο παίκτης βρισκόταν στην αμερικανική πόλη για διακοπές.

Ο Γάλλος διεθνής εκείνο το διάστημα ήταν δανεικός στη Σεβίλλη από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους ανθρώπους της ανδαλουσιανής ομάδας να δηλώνουν έκπληκτοι, όταν πληροφορήθηκαν την ιστορία.

Photo credits: AP Photo/Miguel Morenatti

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ