PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Τσέλσι 0-1: Ο Ζορζίνιο υπέγραψε το τρίποντο από την άσπρη βούλα

Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει γκολ του με την Τσέλσι απέναντι στην Έβερτον | 6 Αυγούστου 2022
Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει γκολ του με την Τσέλσι απέναντι στην Έβερτον | 6 Αυγούστου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Τσέλσι άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία της στη φετινή Premier League αφού επικράτησε με 1-0 της Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ", με χρυσό σκόρερ τον Ζορζίνιο από την άσπρη βούλα.

Στόχος επετεύχθη, αποστολή εξετελέσθη! Η Τσέλσι ούτε μάγεψε ούτε θάμπωσε με την εμφάνισή της στο "Γκούντισον Παρκ" το απόγευμα του Σαββάτου (6/8), ήταν όμως ουσιαστική και αποτελεσματική και το γεγονός αυτό τής χάρισε το τρίποντο στο εναρκτήριο παιχνίδι της στη φετινή Premier League, με 1-0 απέναντι στην Έβερτον.

"Δραστής" ο Ζορζίνιο που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από τη βούλα στο ένατο και τελευταίο λεπτό καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος, με το γκολ αυτό να επιτρέπει στους Λονδρέζους να πάρουν τη νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από το 2017 και αφού είχαν μεσολαβήσει τέσσερις διαδοχικές νίκες για τα ζαχαρωτά.

Το ματς

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης του "Γκούντισον Παρκ" μεταξύ της Έβερτον και της Τσέλσι ήταν πολύ ισορροπημένο και κλειστό, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν ελάχιστες καθαρές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να σκοράρουν στο 24' όταν ο Ταρκόβσκι έπιασε δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μικολένκο από τα αριστερά, όμως ο Μεντί έδειξε άριστα αντανακλαστικά αποκρούοντας σε κόρνερ.

Στον αντίποδα, οι Λονδρέζοι αδυνατούσαν να βρουν μεγάλη φάση βρίσκοντας κλειστούς τους περισσότερους διαδρόμους προς την εστία του Πίκφορντ, όμως στο φινάλε των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (κρατήθηκαν οκτώ λεπτά λόγω τραυματισμού του Γκόντφρι στο 11') βρήκαν το τρόπο να λύσουν το γόρδιο δεσμο.

Έβερτον - Τσέλσι 0-1: Ο Ζορζίνιο υπέγραψε το τρίποντο από την άσπρη βούλα
@2022 JON SUPER/AP IMAGES

Από μπαλιά τρύπα του Κουλιμπαλί, ο Τσίλγουελ μπήκε στην περιοχή και ο Ντουκουρέ έβαλε άγαρμπα τα χέρια πάνω του και τον ανέτρεψε, για να αναλάβει την εκτέλεση ο Ζορζίνιο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1 στην αναμέτρηση στο ένατο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Έβερτον μπήκε με ορμή στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα λεπτά είχε δύο σουτ με τους Γκρέι και Ντουκουρέ που έφεραν καρδιοχτύπια στους Λονδρέζους ενώ στο 62' απείλησε και πάλι με σουτ του Μικολένκο που έφυγε άουτ, με την Τσέλσι από την πλευρά της να έχει σταματήσει να απειλεί μετά το γκολ του Ζορζίνιο και να ενδιαφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για το πως θα διαφυλάξει το προβάδισμά της.

Από το 65ο μέχρι το 75ο λεπτό ο Τόμας Τούχελ έκανε τέσσερις αλλαγές στην 11άδα και τα νέα πρόσωπα (μεταξύ των οποίων ο Κουκουρέγια) έδωσαν φρεσκάδα στους μπλε, με αποτέλεσμα να πάρουν τα ηνία και να μην απειληθούν ουσιαστικά μέχρι το 90', ενώ στον αντίποδα είχαν ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους με το σουτ του Στέρλινγκ στο 83' (η μπάλα σταμάτησε πάνω στο σώμα του Μικολένκο).

Οι αρκετές καθυστερήσεις που είχε (και) το δεύτερο μέρος (10 λεπτά) έδωσαν μία ακόμα ευκαιρία στους παίκτες του Λάμπαρντ για να βρουν τη στιγμή τους όμως αυτή δεν ήρθε, με την Τσέλσι να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μην επιτρέπει ούτε υποψία φάσης στους μπλε του Λίβερπουλ, που πέρα από το ματς είδαν δύο κεντρικούς αμυντικούς τους (Γκόντφρι, Μίνα) να αποχωρούν τραυματίες.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μίνα (70' Βινάγκρε), Γκόντφρι (18' Χόλγκεϊτ), Ταρκόβσκι, Πάτερσον, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι, Μικολένκο, Γκόρντον, ΜακΝιλ (61' Άλι), Γκρέι

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί (75' Κουκουρέγια), Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (90+9' Γκάλαχερ), Τσίλγουελ (65' Λόφτους-Τσικ), Μάουντ (65' Πούλισικ), Στέρλινγκ, Χάβερτς (75' Μπρόγια)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΒΕΡΤΟΝ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ