PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Νότιγχαμ 1-1: Όρθια η Φόρεστ στο Γκούντισον με εκπληκτικό Χέντερσον

Ο Ντιν Χέντερσον στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ με τη Γουέστ Χαμ
Ο Ντιν Χέντερσον στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ με τη Γουέστ Χαμ 2022 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Έβερτον με τη Νότιγχαμ. Οι Reds άνοιξαν το σκορ στο 81ο λεπτό με τον Τζόνσον, για να ισοφαρίσει στο 88' ο Γκρέι. Σε εξαιρετική μέρα ο Ντιν Χέντερσον, ο οποίος έκανε ηρωικές επεμβάσεις.

Η Νότιγχαμ στάθηκε όρθια στο Γκούντισον Παρκ, καθώς πήρε την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Έβερτον. Η Φόρεστ μάλιστα άγγιξε και τη νίκη καθώς προηγήθηκε στο 81ο λεπτό με τον Γκρέι, για να ισοφαρίσει ο Γκρέι στο 88ο λεπτό. Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Ντιν Χέντερσον, ο οποίος είχε καθοριστικές επεμβάσεις στο παιχνίδι.

Πλέον, η ομάδα του Κούπερ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές στην Premier League και είναι στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τον πρώτο της πόντο πήρε η Έβερτον.

Το ματς

Τα ζαχαρωτά ήταν εκείνα που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα. Στο 10' ήταν η πρώτη καλή στιγμή με τον Ντέιβις, ενώ στο 15' ο Γκρέι προσπάθησε να νικήσει τον Χέντερσον δίχως αποτέλεσμα. Η Νότιγχαμ μετά το 20ο λεπτό άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο. Στο 19' ο Γουίλιαμς είχε τελική, όπως και στο 24' ο Αγουονίγι.

Η Νότιχγαμ ισορρόπησε το παιχνίδι, κρατούσε την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτο μέρους κατεγράφη στο 30ο λεπτό. Ο Γκρέι από δύσκολη γωνία στα αριστερά, εκτέλεσε απευθείας, με τον Χέντερσον να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

Τα ζαχαρωτά μπήκαν ξανά στο δεύτερο μέρος καλύτερο. Στο 52' ο Ροντόν γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε, όμως ο κίπερ της Φόρεστ απέκρουσε. Η Έβερτον προσπαθούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά έπεφτε πάνω στον Ντιν Χέντερσον, ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Μετά το 70ο λεπτό η Νότιγχαμ άρχισε να παίρνει ξανά τα πάνω της, μετά και την είσοδο του Γκιμπς-Γουάιτ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του. Στο 75' ο Γουίλιαμς έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ.

Στο 81ο λεπτό η Φόρεστ πάγωσε το Γκούντισον Παρκ. Ο Γιέιτς σούταρε εκτός περιοχής, ο Πίκφορντ απέκρουσε, όμως ο Τζόνσον ακολουθούσε τη φάση και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Έβερτον ανέβηκε και απάντησε σύντομα. Μετά από γέμισμα του Πίκφορντ, ο Γκρέι έφυγε απέναντι από τον Χέντερσον και πλάσαρε γράφοντας το 1-1 στο 88'. Μέχρι και το φινάλε η Έβερτον πίεσε, με τον Γκόρντον μάλιστα να βγαίνει σε θέση τετ α τετ στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, τερματοφύλακας της Νότιγχαμ κράτησε την ομάδα του όρθια.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Ταρκόβσκι, Κόαντι, Χόλγκεϊτ, Μικολένκο, Ιβόμπι, Ντέιβις (57' Ονάνα), Πάτερσον, Γκρέι, Ροντόν (57' ΜακΝέιλ), Γκόρντον

ΜΟΤΙΓΧΑΜ: Χέντερσον, Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Γουίλιαμς, Μανγκαλά (55' Γιέιτς), Ο' Μπράιεν, Τόφολο, Λίνγκαρντ (84' Κογιατέ), Τζόνσον, Αγουονίγι (61' Γκιμπς-Γουάιτ)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΕΒΕΡΤΟΝ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ