PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Μπέρνλι 1-2: Σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Σον Ντάις

Οι παίκτες της Μπέρνλι πανηγυρίζουν το γκολ του ΜακΝίλ
Οι παίκτες της Μπέρνλι πανηγυρίζουν το γκολ του ΜακΝίλ JON SUPER / ASSOCIATED PRESS

Η Μπέρνλι πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ για την 27η αγωνιστική της Premier League, επικρατώντας των "Ζαχαρωτών" με 1-2, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντουάιτ ΜακΝίλ, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ. (VIDEOS)

Η Έβερτον υποδέχθηκε την Μπέρνλι για την 28η αγωνιστική της Premier League και ήθελε μόνο τη νίκη για να προσπεράσει προσωρινά τη Γουέστ Χαμ στην πέμπτη θέση. Αντ' αυτού οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν παθιασμένοι και πέτυχαν πολύτιμη νίκη, στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην κατηγορία, ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι παίκτες του Σον Ντάις μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, και δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι με τον Γκούνμουνσον, με την Έβερτον να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως ωστόσο να δημιουργήσει κινδύνους. Στο 13' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν έπειτα από σέντρα του ΜακΝίλ, ο Κιν απομάκρυνε ασθενώς, με την μπάλα να στρώνεται στον Γουντ, με τον Άγγλο επιθετικό να την στέλνει στα δίχτυα με όμορφο τελείωμα.

Ο ΜακΝιλ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και 12 λεπτά μετά (25') διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αφού απέφυγε με υπέροχη προσποίηση τον Αλάν, έκανε ένα υπέροχο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πίκφορντ, ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Η Έβερτον μείωσε με τον Κάλβερτ-Λιούιν στο 32', έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Τομ Ντέιβις, που εξιλεώθηκε για το λάθος του στο πρώτο γκολ των "Clarets". Αυτό το τέρμα ήταν το 14ο του 23χρονου Άγγλου επιθετικού στο πρωτάθλημα.

Η Μπέρνλι θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αν είχε καταλογιστεί υπερ της παράβαση πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα στην μεσαία γραμμή και έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο ΜακΝιλ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε το σουτ με τον Κιν να σταματάει την μπάλα με το χέρι, με τον Τζόναθαν Μος να μην καταλογίζει την παράβαση, ως όφειλε.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τα "Ζαχαρωτά" να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, και την Μπέρνλι να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, κλείνοντας τους χώρους και δίνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο.

Νωρίτερα, πολύτιμη νίκη πέτυχε και η Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας της Γουέστ Μπρομ με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του πρώην μέσου του Ολυμπιακού, και νυν αρχηγού των Λονδρέζων, Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο 37'.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ (Βιρτζίνια 36'), Χόλγκεϊτ (Κόουλμαν 73'), Κιν, Γκοντφρι, Ντιν, Ντέιβις (Κινγκ 66'), Άλαν, Αντρέ Γκόμες, Ιβόμπι, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ - Λιούιν

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόβσκι, Μι, Πίτερς, Γκούντμουνσον (Μπρέιντι 66΄), Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, ΜακΝιλ, Βίντρα (Τζέι Ροντρίγκες 78'), Γουντ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 12 Μαρτίου

Νιούκαστλ - Άστον Βίλα 1-1 (90+4' Λασέλ / 86' Κλαρκ αυτ. )

Σάββατο 13 Μαρτίου

Λιντς - Τσέλσι 0-0

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ 1-0 (37' Μιλιβόγιεβιτς πεν.)

Έβερτον - Μπέρνλι (19:30)

Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Κυριακή 14 Μαρτίου

Σαουθάμπτον - Μπράιτον (14:00)

Άρσεναλ - Τότεναμ (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ (21:15(

Δευτέρα 15 Μαρτίου

Γουλβς - Λίβερπουλ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: 2021 Jon Super / Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ