ΕΒΕΡΤΟΝ

Έβερτον: Μειώθηκε η ποινή της, κέρδισε τέσσερις πόντους στη βαθμολογία

Ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν
Ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν 2023 JON SUPER/AP IMAGES

Μειώθηκε η ποινή της Έβερτον για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών της Premier League, με ανεξάρτητη επιτροπή εφέσεων να αποφασίζει να αφαιρεθούν τελικά 6 και όχι 10 βαθμοί από τα ζαχαρωτά.

Ευχάριστα ήταν τα νέα που έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (25/02) στο στρατόπεδο της Έβερτον και είχαν να κάνουν με την αφαίρεση 10 βαθμών που της είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League.

Τα ζαχαρωτά είχαν αμφισβητήσει την ορθότητα της αρχικής απόφασης και είχαν προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη, με την εκδίκαση να γίνεται από επιτροπή εφέσεων και εκείνη να αποφασίζει πως θα πρέπει να της αφαιρεθούν όχι 10 βαθμοί, που ήταν η αρχική ετυμηγορία ανεξάρτητης επιτροπής, αλλά 6.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ σημείωσε πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών, με το ποσό αυτό να είναι υψηλότερο κατά 285 εκατομμύρια ευρώ από αυτό που οι οδηγίες της Premier League επιτρέπουν τους συλλόγους να χάσουν σε ένα χρονικό διάστημα τριών ετών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο για φερόμενες παραβιάσεις σχετικά με τη σεζόν 2021-22, με την ομάδα του Σον Ντάις να κερδίζει πλέον τέσσερις βαθμούς και να πιάνει την Μπρέντφορντ στην 15η θέση του πίνακα με 25 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Νότιγχαμ Φόρεστ.

"Η Έβερτον μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Συμβούλιο Εφέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αφαίρεση βαθμών που είχε επιβληθεί στην ομάδα από μια ανεξάρτητη Επιτροπή της Premier League τον Νοέμβριο μειώνεται από 10 βαθμούς σε έξι βαθμούς, με άμεση ισχύ.

Ενώ είμαστε ακόμα σε διαδικασία εξέτασης της απόφασης, είμαστε ικανοποιημένοι που η προσφυγή μας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποινής", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μπλε της Λίβερπουλ.

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ