ΑΓΓΛΙΑ

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Ασταμάτητη στο δρόμο για τις τέσσερις κούπες

Ο Γκιουντογκάν πανηγυρίζει μαζί με τον Φόντεν γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον στο FA Cup
Ο Γκιουντογκάν πανηγυρίζει μαζί με τον Φόντεν γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον στο FA Cup @ 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι λύγισε με 2-0 την αντίσταση της Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup, μένοντας ζωντανή στο στόχο της κατάκτησης και των τεσσάρων τροπαίων που διεκδικεί τη φετινή σεζόν (VIDEOS).

Η Εβερτον προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην Μάντσεστερ Σίτι για πάνω από 80 λεπτά όμως εκεί που άρχισε να πιστεύει ότι θα κυνηγούσε την πρόκριση στην ημίωρη παράταση, είδε την γαλάζια αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρίσκει όχι ένα αλλά δύο γκολ μέχρι το 90' και να παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για τους "4" του FA Cup.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο ενώ στο δεύτερο οι πολίτες άρχισαν σταδιακά να κερδίζουν έδαφος και μέτρα στο γήπεδο και να φτάνουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, έχοντας μάλιστα ως καλύτερη στιγμή τους τη φάση του 58', όταν ο Στέρλινγκ νικήθηκε εντυπωσιακά από τον γκολκίπερ Βιρτζίνια σε πλασέ του από το ύψος του πέναλτι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο, λες και οι πολίτες αποφάσισαν να πατήσουν ακόμα πιο πολύ γκάζι για να αποφύγουν την κούρασης της ημίωρης παράτασης, ήρθε ακόμα μεγαλύτερη πίεση από την πλευρά τους προς τα ζαχαρωτά που έφερε δύο γκολ.

Το 1-0 που άνοιξε το δρόμο προς την πρόκριση και κράτησε ζωντανή την Σίτι και στους τέσσερις φετινούς στόχους της ήρθε στο 84', όταν ο Φόντεν είδε το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (είχε βρει λίγο τη μπάλα ο Βιρτζίνια) για να τρέξει ο Γκιουντογκάν με κεφαλιά-ψαράκι για να γράψει το 1-0 σε ανυπεράσπιστη εστία με το 16ο φετινό του γκολ.

Στο 90ο λεπτό ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από δύο παίκτες που ο Γκουαρδιόλα έριξε ως αλλαγή στο παιχνίδι λίγο πριν το φινάλε. Ο Ρόντρι πέρασε την κάθετη πάσα για τον Ντε Μπράινε και ο Βέλγος έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, για να νικήσει με άψογο πλασέ τον Βιρτζίνια και κλειδώσει την πρόκριση των πολιτων στα ημιτελικά του θεσμού με την 25η νίκη τους στα 26 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Βιρτζίνια, Χόλγκεϊτ (87' Ιγουόμπι), Μίνα, Γκόντφρι, Κόουλμαν, Γκόμες, Άλαν, Ντιν, Σίγκουρντσον, Κάλβερτ-Λιούιν, Ρισάρλιζον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Γουόκερ, Λαπόρτ, Ντίας, Ζιντσένσκο, Μπερνάρντο (63' Μαχρέζ), Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν (90' Ρόντρι), Στέρλινγκ (80 Ντε Μπράινε), Ζεσούς, Φόντεν

Photo Credits: @ 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΒΕΡΤΟΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ