PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Φόντεν ξελάσπωσε τους πρωταθλητές

Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Έβερτον σε ματς της Premier League | 26 Φεβρουαρίου 2022
Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Έβερτον σε ματς της Premier League | 26 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε απέναντί της μία σκληροτράχηλη και ανταγωνιστική Έβερτον όμως απέδρασε με 1-0 από το Γκούντισον Παρκ με το χρυσό γκολ του Φόντεν στο 81ο λεπτό και αύξησε εκ νέου σε έξι πόντους τη διαφορά της από την Λίβερπουλ.

Μετά από την εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ (2-3) η νίκη επί της Έβερτον στο Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League ήταν μονόδρομος για την Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να την παίρνει διά πυρός και σιδήρου.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές χάρη στο εξαιρετικό αμυντικό στήσιμό της όμως στο 81ο λεπτό ο στόπερ των γηπεδούχων, Κιν, έκανε ένα μοιραίο λάθος, και ο Φιλ Φόντεν βρισκόταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να το εκμεταλλευτεί, νικώντας με κοντινό πλασέ τον Πίκφορντ και γράφοντας το 1-0.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, χαρίζοντας στους πολίτες την 14η νίκη τους στα 16 τελευταία ματς πρωταθλήματος, η οποία μάλιστα τους επέτρεψε να επαναφέρουν στο +6 τη διαφορά τους από την 2η Λίβερπουλ, έστω και με ματς περισσότερο.

Το ματς

Η Έβερτον φλερτάρει με τον υποβιβασμό τη φετινή σεζόν και ψάχνει πλέον βαθμό ή βαθμούς σε κάθε ματς, κάτι που έκανε και το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία μετρούσε εννέα διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαρτήτως έδρας.

Στο πρώτο μάλιστα μέρος το ματς ήταν απολύτως ισορροπημένο αφού η κάθε ομάδα είχε από 4 τελικές, εκ των οποίων η μία εντός εστίας, με τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη φάση στο 31', όταν η μπάλα έφυγε άουτ από σουτ του Κένι μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Όσο περνούσε πάντως η ώρα στο παιχνίδι οι πρωταθλητές πλησίαζαν όλο και περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και στο 56' χρειάστηκε να προχωρήσει σε διπλή επέμβαση ο Πίκφορντ, αρχικά σε σουτ του Φόντεν και κατόπιν του Κανσέλο.

Στο 68' ο κίπερ των ζαχαρωτών κατέβασε εκ νέου τα ρολά και μάλιστα σε φάση με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού απέκρουσε πρώτα το δυνατό του Ντε Μπρόινε πέφτοντας στην αριστερή γωνία του και με το που σηκώθηκε έβγαλε σε κόρνερ νέο δυνατό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα εντός περιοχής.

Οι φάσεις αυτές ανέβασαν το ηθικό των γηπεδούχων σε χορτάρι και εξέδρες, όμως στο 81' ήταν η σειρά των εκδρομέων φίλων της Σίτι να ανεβάσουν ντεσιμπέλ.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Κιν απέτυχε να διώξει τη μπάλα σε φαινομενικά εύκολη φάση, με τον Φόντεν να καραδοκεί και να παίρνει τη μπάλα για να νικήσει με πλασέ τον Πίκφορντ (0-1).

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Λάμπαρντ να παλεύουν για την ισοφάριση και εκείνους του Γκουαρδιόλα να κρατήσουν το τρίποντο, με ένα -απλωμένο- χέρι του Ρόδρι να δίνει προσωρινά ελπίδες στους γηπεδούχους, όμως τον διαιτητή να μην το σφυρίζει (η φάση ελέγχτηκε μέσω VAR χωρίς όμως να τον φωνάξουν να δει τη φάση στο μόνιτορ) και έτσι την πρωταθλήτρια να φεύγει από το Λίβερπουλ με μία σημαντική νίκη στην οικονομία του τίτλου.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Κένι, Άλαν, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι (88' Ελ Γκάζι), Φαν ντε Μπέεκ (71' Ντέλε Άλι), Γκόρντον (77' Γκρέι), Ρισάρλισον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (77' Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ (77' Ζεσούς)

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σαουθάμπτον - Νόριτς 2-0

Λιντς - Τότεναμ 0-4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ 0-0

Μπρέντφορντ - Νιούκαστλ 0-2

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι 1-1

Μπράιτον - Άστον Βίλα 0-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ