PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Ο Γκόρντον υπέταξε τους κόκκινους διαβόλους και έδωσε ανάσα στην ομάδα του

Ο Γκόρντον πανηγυρίζει το γκολ του στο Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Γκόρντον πανηγυρίζει το γκολ του στο Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2022 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η Έβερτον επιβλήθηκε 1-0 της Μάντσεστερ Γιοιυνάιτεντ για την 32η αγωνιστική της Premier League χάρη σε γκολ του Γκόρντον στο 27' και έδωσε ανάσα στην ομάδα του, που μάχεται για την σωτηρία της. Έχασαν έδαφος για την τετράδα οι κόκκινοι διάβολοι.

Μίαν μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Έβερτον. Τα ζαχαρωτά επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Premier League με τον Γκόρντον να είναι ο "χρυσός σκόρερ". Η ομάδα του Λάμπαρντ πήρε ανάσα, καθώς είναι στην 17η θέση με 28 πόντους στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι κόκκινοι διάβολοι έμειναν στους 51 πόντους στην 7η θέση στο -3 από την τετράδα.

Η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και απείλησαν στο 9ο λεπτό και στο 12ο λεπτό με τον Ράσφορντ. Αμφότερες τις στιγμές ο Πίκφορντ δήλωσε παρών.

Εκεί που οι κόκκινοι διάβολοι φάνηκαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού δέχθηκαν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Γκόρντον έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μαγκουάιρ και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι πήραν μπροστά. Στο 30' ο Κιν πήρε μία δύσκολη κεφαλιά χαμηλώνοντας το σώμα του, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 36ο λεπτό ο Ρισάρλισον έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Ντε Χέα να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ. Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο 50ο λεπτό ο Mπρούνο Φερνάντες έβγαλε υπέροχη πάσα στον Ράσφορντ, αλλά εκείνος από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε καν την μπάλα. Η Έβερτον φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να γίνει ουσιαστική μπροστά από την εστία των ζαχαρωτών.

Η Έβερτον δεν απειλούσε ούτε αυτή , πέρα από ένα σουτ του Γκόντφρεϊ, στο 54' που μπλόκαραε στα σώματα, αλλά κρατούσε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μακριά από την περιοχή της, παίρνοντας άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι, τουλάχιστον έως το 80'. Όσο κυλούσαν τα λεπτά και προς το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι κόκκινοι διάβολοι ανέβασαν ρυθμό. Οι παίκτες των ζαχαρωτών έπεφταν με αυταπάρνηση στην μπάλα κρατώντας το μηδέν. Στο 90+3' ο Κριστιάνο σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Πίκφορντ να αποκρούει ακόμη μία φορά. Έτσι, το 1-0 έμεινε έως το τέλος.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μικολένκο, Κιν, Γκόντφρεϊ, Κόουλμαν, Ιβόμπι, Άλαν, Ντελφ (84' Ντουκουρέ), Ρισάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν (71' Γκρέι), Γκόρντον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπιζάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, Φρεντ (36' Πογκμπά), Μάτιτς (64' Μάτα), Ράσφορντ (64' Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο, Ρονάλντο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ