PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Λίβερπουλ 1-4: Κόκκινος θρίαμβος στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον πανηγυρίζει γκολ του με την Λίβερπουλ απέναντι στην Έβερτον | 1 Δεκεμβρίου 2021
Ο Τζόρνταν Χέντερσον πανηγυρίζει γκολ του με την Λίβερπουλ απέναντι στην Έβερτον | 1 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ ήταν σκάλες ανώτερη από την Έβερτον και πιστοποίησε την ανωτερότητά της με έναν ονειρικό θρίαμβο στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τους κόκκινους να ισοπεδώνουν με 4-1 τη συμπολίτισσά τους στο "Γκούντισον Παρκ".

Το Νο 239 ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ βάφτηκε κατακόκκινο! Η Λίβερπουλ του Κλοπ κατέβηκε στο χορτάρι του "Γκούντισον Παρκ" με τον αέρα του φαβορί απέναντι στη συμπολίτισσα Έβερτον και δικαιολόγησε 100% τον τίτλο της καθώς πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ και έφτασε σε έναν ιστορικό θρίαμβο με 4-1 επί των ζαχαρωτών του Μπενίτεθ για την 14η αγωνιστική, που της επέτρεψε να φύγει για πρώτη φορά με το τρίποντο από τη συγκεκριμένη έδρα μετά το 2017.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μοχάμεντ Σαλάχ που σκόραρε δις και έφτασε τα 13 γκολ στη φετινή Premier League και τα 19 σε όλες τις διοργανώσεις, με τους κόκκινους να μένουν μάλιστα αήττητοι στο σπίτι της Έβερτον για 11η σερί σεζόν στο πρωτάθλημα και να υποχρεώνουν τους μπλε της πόλης να επεκτείνουν σε οκτώ ματς το αρνητικό σερί τους, με τον τραγικό απολογισμό τους σε αυτό το διάστημα να είναι 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Το ματς

Η Λίβερπουλ ήταν κάτι παραπάνω από καταιγιστική στο πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και έκανε την Έβερτον να υποφέρει, με τους κόκκινους να πετυχαίνουν μέσα σε αυτό το διάστημα δύο γκολ, αμφότερα χάρμα ειδέσθαι.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρχικά στο 2' με κεφαλιά του Μάτιπ, στο 3' με προβολή του Σαλάχ από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 8' με σουτ του Αιγύπτιου που απέκρουσε δύσκολα ο Πίκφορντ, για να ανοίξουν το σκορ στο 9ο λεπτό.

Τότε που ο Ρόμπερτσον έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Χέντερσον με υπέροχο φαλτσαριστό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πίκφορντ για να γράψει το 1-0 (24ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος που σκόραρε η Λίβερπουλ) και να απογειώσει το κόκκινο κοινό (0-1).

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην Λίβερπουλ, με τον Πίκφορντ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 15' από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά να μην έχει απάντηση λίγα λεπτά αργότερα στο κόκκινο σφυροκόπημα.

Συγκεκριμένα στο 19' όταν ο Χέντερσον έβγαλε κάθετη πάσα και ο Σαλάχ ξεχύθηκε στη μεγάλη περιοχή από θέση δεξιά για να στείλει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι με ασύλληπτο φαλτσαριστό πλασέ με το αριστερό (0-2). Με το γκολ μάλιστα αυτό η Λίβεπουλ έφτασε τα 11 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος που σκοράρει 2+γκολ!

Ωστόσο μετά από το 25ο λεπτό η πίεση της Λίβερπουλ άρχισε να υποχωρεί, φυσιολογικά ως έναν βαθμό, με την Έβερτον όχι μόνο να ανασαίνει αλλά και να ξαναμπαίνει στο ματς, κάνοντας γκολ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Ο Ρισάρλισον έβγαλε κάθετη πάσα και ο Γκρέι πετάχτηκε ανάμεσα από τους Ματίπ και Αλεξάντερ-Άρνολντ, για να νικήσει τον Άλισον και να μειώσει σε 1-2.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, με τον Μανέ να έχει την ευκαιριά στο 45+1' να κάνει το 1-3 αλλά να βλέπει την κεφαλιά του από καλή θέση εντός περιοχής να αποκρούεται από τον Πίκφορντ.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο στο πρώτο 20λεπτο σε σχέση με το αντίστοιχο κομμάτι του πρώτου και σε αυτό το διάστημα αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το γκολ με αξιώσεις, όμως μετά από μικροευκαιρίες τόσο για τους μπλε όσο και για τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ, αποφάσισε να αναλάβει δράση ο Μοχάμεντ Σαλάχ με ένα γκολ όνειρο στο 64ο λεπτό.

Ο ηγέτης της επίθεσης των κόκκινων έκλεψε τη μπάλα από τον Κόουλμαν στο χώρο της σέντρας και άρχισε μία ξέφρενη κούρσα με τον αμυντικό της Έβερτον να τον καταδιώκει, για να νικήσει με ένα απίστευτα δύσκολο πλασέ τον Πίκφορντ και να γράψει το 3-1 φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Κάπου εκεί το ενδιαφέρον για τον νικητή του ντέρμπι έλαβε τέλος με δεδομένη τη διαφορά κλάσης των δύο συλλόγων αυτή την εποχή, με την Λίβερπουλ να μην αφήνει ωστόσο το πόδι από το γκάζι και να ανταμείβεται στο 79ο με ένα ακόμα θαυμάσιο γκολ.

Αυτό είχε την υπογραφή του Ντιόγκο Ζότα που άδειασε με μία διαστημική ντρίμπλα τον Άλαν και αφού γύρισε το σώμα του βρέθηκε απέναντι στον κίπερ των ζαχαρωτών για να τον εκτελέσει με άπιαστο σουτ με το αριστερό (1-4).

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, που βρήκε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να τραγουδούν εκστασιασμένοι στις εξέδρες γία μία ιστορική νίκη την ώρα που οι συμπολίτες τους αποδοκίμαζονταν για ένα μεγάλο κάζο εντός έδρας που τους έριξε στην 14η θέση της βαθμολογίας.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Γκόντφρι, Ντιν, Άλαν, Ντουκουρέ, Γκρέι (85' Τοσούν), Τάουνσεντ (73' Ντελφ), Ρισάρλισον, Ροντόν (59' Γκόρντον)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (83' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Τιάγκο (75' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (88' Μιναμίνο)

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Νιούκαστλ - Νόριτς 1-1

Λιντς - Κρίσταλ Πάλας 1-0

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Γουότφορντ - Τσέλσι 1-2

Γουέστ Χαμ - Μπράιτον 1-1

Σαουθάμπτον - Λέστερ 2-2

Η βαθμολογία:

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΒΕΡΤΟΝ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ