ΕΒΕΡΤΟΝ

Έβερτον: Επιπλέον αφαίρεση δύο βαθμών στα "ζαχαρωτά", έπεσε στη 16η θέση της Premier League

Ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν
Ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν 2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η Έβερτον έκανε γνωστό πως τιμωρήθηκε με επιπλέον αφαίρεση δύο βαθμών για παράβαση οικονομικών κανόνων και πλέον είναι στη 16η θέση της Premier League με 27 βαθμούς.

Με αφαίρεση δύο επιπλέον βαθμών για νέα παράβαση των οικονομικών κανόνων στην Premier League τιμωρήθηκε η Έβερτον που πλέον είναι στη 16η θέση της Premier League με 27 βαθμούς.

Συγκεκριμένα αρχικά η Έβερτον είχε τιμωρήθει με αφαίρεση 10 βαθμών, εν συνεχεία μετά από σχετική έφεση, της επιστράφησαν τέσσερις βαθμοί και πλέον της αφαιρέθηκαν άλλοι δύο.

Άρα σύνολο από τα "ζαχαρωτά" έχουν αφαιρεθεί οκτώ βαθμοί από τη βαθμολογία της στην Premier League. Η Έβερτον έκανε γνωστό βέβαια πως θα ασκήσει έφεση και για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Τον Ιανουάριο του 2024, η Έβερτον χρεώθηκε από την Premier League για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων Κέρδους και Βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που έληξε το 2022/23. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή της Premier League, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Έβερτον θα λάβει άμεση αφαίρεση δύο βαθμών.

Ενώ η θέση του συλλόγου ήταν ότι δεν ήταν κατάλληλη καμία περαιτέρω κύρωση, ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι η Επιτροπή έδωσε τα εύσημα στα περισσότερα από τα ζητήματα που έθεσε η Λέσχη, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει η Λέσχη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παραβίασης του συλλόγου.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται. Ο Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φιλάθλων και άλλες ομάδες φιλάθλων για τις υποβολές τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και σε όλους τους Εβερτονιανούς για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους.

Η Λέσχη και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής. Προς το παρόν δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο".

Η βαθμολογία της Premier League διαμορφώνεται ως εξής

  1. Άρσεναλ 71
  2. Λίβερπουλ 71
  3. Μάντσεστερ Σίτι 70
  4. Τότεναμ 60
  5. Άστον Βίλα 60
  6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 49
  7. Γουέστ Χαμ 48
  8. Νιούκαστλ 47
  9. Τσέλσι 44
  10. Μπράιτον 43
  11. Γουλβς 42
  12. Μπόρνμουθ 41
  13. Φούλαμ 39
  14. Κρίσταλ Πάλας 30
  15. Μπρέντφορντ 29
  16. Έβερτον 27*
  17. Νότιγχαμ 25**
  18. Λούτον 25
  19. Μπέρνλι 19
  20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 19

*Η Έβερτον έχει πλέον ποινή αφαίρεσης οκτώ βαθμών.

**Στη Νότιγχαμ Φόρεστ έχουν αφαιρεθεί τέσσερις βαθμοί.

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ