EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Ανακοίνωσε και η Γιουβέντους την αποχώρησή της

Ο Αντρέα Πίρλο μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο του Allianz Stadium
Ο Αντρέα Πίρλο μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο του Allianz Stadium MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Μετά τις έξι αγγλικές ομάδες, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ίντερ και τη Μίλαν, ήταν η σειρά της Γιουβέντους να ανακοινώσει πως αποχωρεί από το οικοδόμημα της European Super League.

Το κύμα αποχώρησης των "12" από τη European Super League συνεχίζεται, με τη Γιουβέντους να είναι ακόμη μία ομάδα που ανακοίνωσε το "αντίο" στη διοργάνωση. Μετά την Ίντερ και τη Μίλαν, η "Μεγάλη Κυρία" έκλεισε τον κύκλο των ιταλικών συλλόγων που αποχωρούν από το οικοδόμημα της European Super League, κάτι που επισημοποίησε μέσω ανακοίνωσης το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Απριλίου.

Αυτό που επισημαίνει ο ιταλικός σύλλογος είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή -κι αφού προέκυψαν τόσες αποχωρήσεις- ήταν αδύνατο να προχωρήσει το εγχείρημα, επιμένει όμως πως στο μέλλον κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί και να αποφέρει κέρδος για όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γιουβέντους: "Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε από τη Γιουβέντους στις 19 Απριλίου 2021, αναφορικά με το project της δημιουργίας της Super League και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, το Issuer ξεκαθαρίζει ότι είναι ενήμερο από τις προθέσεις που εκφράστηκαν από κάποιες ομάδες να αποχωρήσουν από το πρότζεκτ, αν και οι αναγκαίες διαδικασίες για τη συμφωνία μεταξύ των ομάδων δεν είχε ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γιουβέντους, ενώ παραμένει πεπεισμένη για την εγκυρότητα του αθλήματος, τις εμπορικές και νομικές υποθέσεις του πρότζεκτ, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή έχει περιορισμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί στη φόρμα που αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η Γιουβέντους παραμένει δεσμευμένη στο χτίσιμο μακροπρόθεσμων αξιών για το σύλλογο και για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κίνημα".

Marco Alpozzi / LaPresse via AP

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ