EUROPA LEAGUE

Europa League: Βρήκε τον μάστορά της η Λεβερκούζεν, η Αταλάντα έβαλε στοπ στο μυθικό αήττητο σερί της

Leverkusen's head coach Xabi Alonso gestures during the Europa League final soccer match between Atalanta and Bayer Leverkusen at the Aviva Stadium in Dublin, Ireland, Thursday, May 23, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Leverkusen's head coach Xabi Alonso gestures during the Europa League final soccer match between Atalanta and Bayer Leverkusen at the Aviva Stadium in Dublin, Ireland, Thursday, May 23, 2024. (AP Photo/Frank Augstein) 2024 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Λεβερκούζεν παρατάχθηκε στον τελικό του Δουβλίνου ως το απόλυτο φαβορί και με τον μανδύα της αήττητης, ωστόσο η Αταλάντα φρέναρε εκκωφαντικά το σερί των "ασπιρίνων".

Η Λεβερκούζεν ήταν το απόλυτο φαβορί στον τελικό του Europa League κόντρα στην Αταλάντα. Και πώς αλλιώς, αφού μιλάμε για μία ομάδα που έτρεξε αήττητο σερί 51 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημα της σεζόν.

Όλα όμως τα σερί κάποτε σπάνε και αυτό έμελλε να συμβεί στο παιχνίδι τίτλου του Δουβλίνου. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντεμόλα Λούκμαν, οι μπεργκαμάσκι επικράτησαν με 3-0 της Μπάγερ και έβαλαν στοπ με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στο αήττητο των Γερμανών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Λεβερκούζεν, πριν τον τελικό με την Αταλάντα, μετρούσε 42 νίκες και 9 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε την Bundesliga αήττητη και το Σάββατο παίζει στο Βερολίνο με την Καϊζερσλάουτερν για τον τίτλο του γερμανικού κυπέλλου. Το όνειρο όμως του Τσάμπι Αλόνσο για το τρεμπλ έσβησε στην Ιρλανδία με την υπογραφή του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ομάδες φέτος έγραψαν ιστορία. Η μεν Αταλάντα κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό, ενώ η Λεβερκούζεν κατέκτησε το παρθενικό της πρωτάθλημα στη Γερμανία και πλέον κατέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί στη μεταπολεμική Ευρώπη, σπάζοντας αυτό της Μπενφίκα, με τα 48 σερί ματς, το οποίο κρατούσε από το 1965.

TAGS EUROPA LEAGUE ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ