EUROPA LEAGUE

Europa League: Το καθήκον της η Μπαρτσελόνα, προκρίσεις και για Αταλάντα, Ρέιντζερς, Μπράγκα

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γαλατάσαραϊ για τη φάση των 16 του Europa League 2021-2022 στo "Αλί Σαμί Γεν", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γαλατάσαραϊ για τη φάση των 16 του Europa League 2021-2022 στo "Αλί Σαμί Γεν", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 ASSOCIATED PRESS

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολης, η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη πρόκριση κόντρα στη Γαλατάσαραϊ για τη φάση των 16 του Europa League. Προκρίσεις και για Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράγκα..

Το 0-0 του "Καμπ Νόου" άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς που τελικά Μπαρτσελόνα και Γαλατάσαραϊ τους έκλεισαν στο "Αλί Σαμί Γεν". Το 2-1 των Καταλανών ήρθε με ανατροπή και τελικά πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League, λίγο πριν το clasico κόντρα στη Ρεάλ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και με καλό ρυθμό. Το 1-0 του Μαρκάο στο 28' με κεφαλιά - ψαράκι έδωσε άλλο τόνο στο πάρτι στις κερκίδες, όμως η εκπληκτική ισοφάριση του Πέδρι λίγο αργότερα σίγησε προσωρινά την κερκίδα.

Οι Καταλανοί είχαν σε καλή μέρα τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος είχε δοκάρι στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου και γκολ στην έναρξη του 2ου μέρους. Οι "μπλαουγκράνα" κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους έπειτα από το 2-1, είχαν ευκαιρίες και τελικά πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο Λεβερκούζεν διεξήχθη ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από το 3-2 της Ιταλίας. Η γερμανική ομάδα θυσίασε την επίθεσή της, ώστε να συγκρατήσει την Αταλάντα και τελικά το πλήρωσε, αφού η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πήρε τη νίκη 1-0 και πέρασε στον επόμενο γύρο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μεν, έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως οι σημαντικές απουσίες φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο και η Αταλάντα, χωρίς να δείξει κάτι, βρήκε τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Ζερεμί Μπογκά.

Η Μπράγκα είχε πάρει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0 επί της Μονακό στην Πορτογαλία και παραλίγο να πάρει και δεύτερη νίκη. Το 1-1, διαμορφώθηκε στο 90' από τον Αξέλ Ντισασί, αλλά δεν στέρησε την πρόκριση των φιλοξενουμένων, που βρήκαν γκολ στο 1ο ημίχρονο με μακρινό πλασέ του Αμπέλ Ρουίθ και στη συνέχεια δεν αντιμετώπισαν μεγάλους κινδύνους από την ομάδα του Πριγκιπάτου.

Η Ρέιντζερς έμοιαζε να έχει κλειδώσει την πρόκριση από το 3-0 του πρώτου αγώνα, όμως το γρήγορο γκολ του Ερυθρού Αστέρα προκάλεσε ανησυχία. Το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων έδωσε το "εισιτήριο" στους Σκοτσέζους, αν και έχουν να ευχαριστούν γι' αυτό τον Άλαν Μακγρέγκορ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας νικήθηκε στο 10' από τον Μίρκο Ίβανιτς, όμως στη συνέχεια έκανε σωρεία επεμβάσεων για να κρατήσει τους Σέρβους στο ένα γκολ. Η ισοφάριση του Ράιαν Κεντ στο 55' έσβησε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων, παρά το πέναλτι του Μπεν στο 90+3'.

Υπενθυμίζεται ότι η Λειψία πέρασε άνευ αγώνα, αφού η UEFA απέβαλε τη Σπαρτάκ Μόσχας από τη διοργάνωση, στο πλαίσιο των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Λειψία
  • Μπαρτσελόνα
  • Μπράγκα
  • Ρέιντζερς
  • Αταλάντα

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16

Τα δεύτερα παιχνίδια της φάσης των 16

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΟΝΑΚΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ