EUROPA LEAGUE

Europa League: Ώρα κλήρωσης για τη φάση των 16

Ο Ντάργουιν Νούνιες με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς της Premier League κόντρα στην Τότεναμ | 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Ντάργουιν Νούνιες με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς της Premier League κόντρα στην Τότεναμ | 30 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 ALBERTO PEZZALI/AP IMAGES

Το Europa League μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς σήμερα διεξάγεται στη Νιόν η κλήρωση της φάσης των "16". Δείτε τα γκρουπ των δύο ομάδων, αλλά και την ώρα κλήρωσης.

Οι "16" φιναλίστ του Europa League μπαίνουν στην κλήρωση την Παρασκευή (23/02, 13:00) για να μάθουν την αντίπαλό τους σε αυτή τη φάση.

Οι πρώτοι της φάσης των ομίλων βρέθηκαν ήδη σε αυτή τη φάση και περίμεναν τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια από τα playoffs για τους "16" του Europa League. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, με τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες σε ομίλους να είναι ισχυρές και τις ομάδες που προκρίθηκαν από τα playoffs να είναι ανίσχυρες.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι ότι δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια ομοσπονδία (π.χ. Μίλαν - Αταλάντα, Σλάβια - Σπάρτα). Αντίθετα οι ομάδες που έπαιξαν μαζί στους ομίλους (όπως οι Μπράιτον και Μαρσέιγ) μπορούν να κληρωθούν κανονικά στους "16".

Τα δύο γκρουπ δυναμικότητας των δύο ομάδων

  • Ισχυροί: Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια, Λεβερκούζεν
  • Ανίσχυροι: Φράιμπουργκ, Καραμπάγκ, Μίλαν, Μπενφίκα, Ρόμα, Μαρσέιγ, Σπάρτα Πράγας, Σπόρτινγκ
TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΜΙΛΑΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΡΟΜΑ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ