EUROPA LEAGUE

Europa League: Τεσσάρα για την Γιουνάιτεντ, 2-2 η Μίλαν στη Σερβία

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν στο Τορίνο
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν στο Τορίνο Ⓒ 2021 MARCO ALPOZZI / ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 4-0 της Σοθιεδάδ εκτός έδρας και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League. Η Μίλαν δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα και έμεινε στο 2-2 στο Βελιγράδι.

Με το ένα πόδι στη φάση των 16 του Europa League είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σόλσκιερ επικράτησε 4-0 της Σοθιεδάδ στο Τορίνο, όπου Ισπανοί ήταν τυπικά γηπεδούχοι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 27ο λεπτό με τον Μπρούνο Φερνάντες, έπειτα από ασίστ του Ράσφορντ. Οι Ισπανοί προσπάθησαν στο πρώτο μέρος να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η ομάδα του Σόλσκιερ "κλείδωσε" την πρόκριση, αν δεν γίνει το θαύμα στη ρεβάνς, με τον Φερνάντες να σκοράρει ξανά στο 57' και τον Ράσφορντ να βρίσκει δίχτυα στο 64ο λεπτό. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90' από τον Τζέιμς.

Η Μίλαν έμεινε ισόπαλη 2-2 με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Οι ροσονέρι ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να βρουν δίχτυα, αλλά το γκολ του Καστιγιέχο ακυρώθηκε. Εν τέλει στο 42ο λεπτό η Μίλαν άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Πάνκοφ.

Οι Σέρβοι ωστόσο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάνγκα μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα. Όμως, ο Ερναντές στο 61ο λεπτό επίσης από την άσπρη βούλα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πιόλι. Ο Ερυθρός έμεινε και με δέκα παίκτες στο 77' εξαιτίας αποβολής του Ρόντικ. Οι Σέρβοι, ωστόσο, με ωραίο γκολ του Πάνκοφ στο 90+3' απάντησαν και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Η Γιούνγκ Μπόις επικράτησε 4-3 της Μπάγερ Λεβερκούζεν σε ένα χορταστικό παιχνίδι στη Βέρνη. Τρομερή στο πρώτο μέρος ήταν οι Ελβετοί που αιφνιδίασαν την Λεβερκούζεν κάνοντας το 3-0 με τους Φάσναχτ (3'), Σέμπετσιου (19') και Ελία (44'). Ωστόσο, η Λεβερκούζεν πέτυχε μία τρομερή επιστροφή απαντώντας με τρία γκολ, δύο από τον Σικ και ένα από τον Ντιαμπί. Τελικά, όμως ο Σέμπετσιου στο 89ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η Τότεναμ επικράτησε 4-1 της Βόλφσμπεργκερ εκτός έδρας (στη Βουδαπέστη) και έχει "κλειδώσει" την πρόκριση. Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν καταιγιστική από νωρίς και "καθάρισε" από το πρώτο μέρος με τα γκολ των Σον (13'), Μπέιλ (28') και Λούκας (34'). Στο 55' οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν με εκτέλεση πέναλτι του Λιντλ, αλλά στο 88' ο Βινίσιους διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Ρόμα στην Πορτογαλία, αφού επικράτησε 0-2 απέναντι στην Μπράγκα. Οι τζαλορόσι προηγήθηκαν από νωρίς με τον Έντιν Τζέκο, ενώ στο 86ο λεπτό ο Μπόρχα Μαγιοράλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το διπλό πήρε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που πήρε τη νίκη κόντρα στην Κράσνονταρ στη Ρωσία με 3-2 σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Τέλος, τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς μένουν στο ζευγάρι της Σλάβια Πράγας με την Λέστερ, αφού η αναμέτρηση στην Πράγα έληξε στο 0-0.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Σοθιεδάδ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4 (27', 57' Φερνάντες, 64' Ράσφορντ, 90' Τζέιμς)

Ερυθρός Αστέρας - Μίλαν 2-2 (52' Κάνγκα, 90+3' Πάνκοφ / 42' Πάνκοφ (αυτ.), 61' Ερναντές)

Μπράγκα - Ρόμα 0-2 (5' Τζέκο, 86' Μαγιοράλ)

Βόλφσμπεργκερ - Τότεναμ 1-4 (55' Λιντελ / 13' Σον, 28' Μπέιλ, 34' Λούκας, 88' Βινίσιους)

Σλάβια Πράγας - Λέστερ 0-0

Γιούνγκ Μπόις - Μπάγερ Λεβερκούζεν 4-3 (3' Φάσναχτ, 19', 89' Σέμπετσιου, 44' Ελιά / 49', 52' Σικ, 67΄ Ντιαμπί)

Κράσνονταρ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-3 (28' Μπεργκ, 69' Κλάεσον / 15, 54' Πέτκοβιτς, 75' Ατεμβέρι)

Photo credits: ⓒ 2021 Marco Alpozzi / Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΙΛΑΝ ΡΟΜΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ