EUROPA LEAGUE

Europa League: Η Μίλαν σόκαρε την Γιουνάιτεντ στο 92', καθάρισαν Άγιαξ και Βιγιαρεάλ

AC Milan's Simon Kjaer, centre, celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Manchester United and AC Milan at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, March 11, 2021. (AP Photo/Dave Thompson)
AC Milan's Simon Kjaer, centre, celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Manchester United and AC Milan at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, March 11, 2021. (AP Photo/Dave Thompson) @ 2021 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 50' με τον Ντιαλό όμως η Μίλαν πίεσε και στο 90+2 έφτασε δίκαια στην ισοφάριση (1-1) με τον Κιάερ, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Μιλάνο. Άνετες νίκες για Άγιαξ και Βιγιαρεάλ (VIDEOS).

Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League απέκτησε η Μίλαν το βράδυ της Πέμπτης (11/3), με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να μένει όρθια στο "Ολντ Τράφορντ" απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να φεύγει με πολύτιμο 1-1 στις αποσκευές της χάρη σε γκολ στις καθυστερήσεις.


Το σύνολο του Σόλσκιερ άνοιξε το σκορ στο 50' με το πρώτο τέρμα του Ντιαλό με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων, που αξιοποίησε με υπέροχη κεφαλιά φοβερή ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, για να έρθει ωστόσο η απάντηση από την Μίλαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με εκτέλεση κόρνερ και εντυπωσιακή κεφαλιά του Κιάερ (1-1).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα (74' Γουίλιαμς), Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς, Τζέιμς (74' Σο), Φερνάντες (73' Φρεντ), Μαρσιάλ (46' Ντιαλό), Γκρίνγουντ

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια (74' Καλούλου), Τομόρι, Κιάερ, Νταλότ, Κρούνιτς, Μεϊτέ, Κεσιέ, Σαλεμάκερς (69' Καστιγέχο), Λεάο, Μπραχίμ Ντίαθ (69' Τονάλι)

ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Το πρώτο 45λεπτο στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" βρήκε τον Άγιαξ να εγκλωβίζεται απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις, όμως στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο "ξεμπούκωσαν" τα επιθετικά όπλα των πρωταθλητών Ολλανδίας αλλά έδωσαν και σκορ... πρόκρισης στην ομάδα τους. Ο αρχηγός Κλάασεν έκανε το 1-0 με σουτ μέσα από την περιοχή στο 62', με τον Τάντιτς να παίρνει τη σκυτάλη στο 82' και τον Μπρομπέι να γράφει το τελικό 3-0 στο 90+2', που φέρνουν τον Αίαντα με το ενάμισυ πόδι στους "8".

ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Ρεντς (67' Σουρς), Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Άλβαρες, Κλάασεν, Γκράβενμπερχ, Άντονι (68' Ιντρίσι) Τάντιτς, Νέρες (83' Μπρόμπεϊ)

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Φάιβρ, Χέφτι, Καμαρά (34' Τζέσιγκερ), Λουστενμπέργκερ, Λεφόρ, Φάσναχτ (85' Σιεμπατσέου), Λάουπερ (71' Σιέρο), Άμπιτσερ, Σουλεϊμάνι (46' Ενγκαμαλέου), Ελία (71' Μαμπιμπί), Ενσάμε

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Πριν από λίγα 24ωρα η Ρέιντζερς εξασφάλισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια αναμονής στην Σκωτία και 55ο συνολικά στην ιστορία της, όμως αυτό δεν την έκανε να πετάει στα σύννεφα και να χαλαρώσει ταξιδεύοντας στην Πράγα. Τουναντίον, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 7' με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Στάντσιου, η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ αντέδρασε, έφτασε στο 1-1 με τον Χελάντερ στο 36' και κράτησε αυτό το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε, που της δίνει ελαφρύ αβαντάζ για να βρεθεί στους "8" του Europa League.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κόλαρ, Μπα, Κούντελα, Ζίμα, Μπορίλ, Σίμα, Στάντσιου (76' Λινγκρ), Χόλες, Πρόβοντ, Ολαγίνκα (46' Μάζοπουστ), Κούχτα (71' Ντόρλεϊ)

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Πάτερσον, Γκόλντσον, Χελάντερ, Μπάρισιτς, Καμαρά (88' Τζούνγκου), Ντέιβις, Αρίμπο (81' Ρόφε), Χάτζι (63' Άρφιλντ), Μορέλος, Κεντ

ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ Η ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Η Βιγιαρεάλ πραγματοποιεί φέτος μία άκρως ικανοποιητική σεζόν στην La Liga όπου διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν και πιστοποίησε την καλή κατάστασή της και στο Κίεβο, περνώντας νικηφόρα απέναντι στην τοπική Ντινάμο. Ο Πάου Τόρες με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Μορένο έκανε το 1-0 για το "κίτρινο υποβρύχιο" στο 30' ενώ το 2-0 ήρθε στο 52' με τον έτερο κεντρικό αμυντικό του ισπανικού συλόγου, Ραούλ Αλμπιόλ.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπουστσάν, Κετζιόρα (84' Καραβάεβ), Σιρότα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Σαπαρένκο (68' Σεπέλεβ), Σίντορτσουκ (68' Αντριέβσκι), Τσιγκάνκοφ, Μπουγιάλσκι, Ροντρίγκες, Μπεσέντιν

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούγι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες (46' Φούνες Μόρι), Πεντράθα, Παρέχο, Καπού, Τριγκέρος (85' Γκόμεθ), Τσουκουέζε (84' Κόστα), Αλκάθερ (63' Μπάκα), Μορένο (90' Μπαένα)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Άγιαξ - Γιουνγκ Μπόις 3-0 (62' Κλάασεν, 82' Τάντιτς, 90+2' Μπρομπέι)

Ντινάμο Κιέβου - Βιγιαρεάλ 0-2 (30' Τόρες, 52' Αλμπιόλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 1-1 (50' Ντιαλό / 90+2' Κιάερ)

Σλάβια Πράγας - Ρέιντζερς 1-1 (7' Στάντσιου / 36' Χελάντερ)

Γρανάδα - Μόλντε (22:00)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Ρόμα - Σαχτάρ

Τότεναμ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Photo Credits: @ 2021 Dave Thompson/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΙΛΑΝ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ