EUROPA LEAGUE

Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπαρτσελόνα και Νάπολι, θρίαμβος για Ρέιντζερς στο Ντόρτμουντ

Ο Φεράν Τόρες σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Νάπολι | 17 Φεβρουαρίου 2022
Ο Φεράν Τόρες σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Νάπολι | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Μπαρτσελόνα και Νάπολι έμειναν στο 1-1 στο Καμπ Νόου και η πρόκριση στους 16 του Europa League θα κριθεί στη ρεβάνς του "Ντιέγκο Μαραντόνα". Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ρέιντζερς και Μπέτις επί των Ντόρτμουντ και Ζενίτ αντίστοιχα.

Η σπουδαία μονομαχία στο Καμπ Νόου ήταν χορταστική σε θέαμα και είχε γκολ, δεν έβγαλε όμως νικήτρια. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εκείνη με τις πιο κλασικές και καθαρές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως η Νάπολι άντεξε -χάρη στο γκολ του Ζιελίνσκι με το οποίο είχε προηγηθεί στο 29'- και κράτησε το 1-1, αποτέλεσμα που οδηγεί τις δύο ομάδες σε μία σύγκρουση άνευ προηγουμένου στη ρεβάνς του "Ντιέγκο Μαραντόνα" για μία θέση στους 16 του Europa League.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα δημιούργησε 8 τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με κορυφαία το τετ α τετ του Φεράν Τόρες με τον Μέρετ στο 28ο λεπτό, όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο, σε αντίθεση με την Νάπολι η οποία στη μία από τις δύο καλές στιγμές της σε αυτό το διάστημα (η πρώτη ήταν το πλασέ του Όσιμεν στο 22' που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν) βρήκε στόχο.

Αυτό έγινε στο 29ο λεπτό, με τον Ζιελίνσκι να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή των μπλαουγκράνα και να βλέπει τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούει το δυνατό σουτ του με το αριστερό, αλλά να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ασύλληπτο δεξί σουτ.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τους παρτενοέι να έχουν το προβάδισμα, με τους παίκτες του Τσάβι να μπαίνουν πάντως ορμητικά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας την ισοφάριση και να την βρίσκουν πριν συμπληρωθεί μία αγωνιστική ώρα.

Μετά από γύρισμα της μπάλας από τον Τραορέ από τα δεξιά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζεσούς και μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, για να γράψει το 1-1 ο Φεράν Τόρες και να παίρνει το αίμα του πίσω για τη μεγάλη ευκαιρία που δεν μετέτρεψε σε γκολ στο 28'.

Στο 65ο λεπτό ο Τσάβι έκανες μαζεμένες τρεις αλλαγές για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα (ο Ντεμπελέ που πήρε τη θέση του Τραορέ αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό του Καμπ Νόου) και το πέτυχε, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στην τελική ευθεία και δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντεμπελέ, Τόρες και Λουκ ντε Γιονγκ, με την άμυνα της Νάπολι να αντέχει πάντως και το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (81' Ντεστ), Πικέ, Γκαρσία, Άλμπα, Γκονσάλες (65' Γκάβι), Φρένκι ντε Γιονγκ (65' Μπουσκέτς), Πέδρι, Τραορέ (65' Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (86' Λουκ ντε Γιονγκ), Τόρες

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Ραχμάνι, Ζεσούς, Φαμπιάν, Ανγκισά (84' Μαλκουίτ), Έλμας (84' Ρούι), Ζιελίνσκι (80' Ντέμε), Ινσίνιε (72' Ουνάς), Όσιμεν (80' Μέρτενς)

Η Ρέιντζερς σόκαρε την Ντόρτμουντ, η Μπέτις πάγωσε την Ζενίτ

Τεράστια εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Ντόρτμουντ που την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στους 16 πανηγύρισε η Ρέιντζερς (ο Μορέλος έγραψε το 0-2 και έφτασε τα 32 γκολ σε 60 συμμετοχές στην Ευρώπη) ενώ προβάδισμα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση πήρε και η Μπέτις με το 3-2 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρέιντζερς έγινε η πρώτη σκωτσέζικη ομάδα που πέτυχε τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους μετά από την Χιμπέρνιαν τον Σεπτέμβριο του 1955 (4-0 την Ροτ-Βάις Έσεν), με την Ντόρτμουντ να δέχεται 4+ γκολ σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνιδι μόλις για δεύτερη φορα μετά από τη νίκη της με 8-4 επί της Λέγκια στο Champions League το 2016.


Αβαντάζ για την πρόκριση απέκτησε και η Σέριφ, με την ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το μ ατς) να υποτάσσει με το καθαρό 2-0 την Μπράγκα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα μπαράζ με φόντο τους 16.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΝΑΠΟΛΙ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΕΡΙΦ ΜΠΡΑΓΚΑ ΖΕΝΙΤ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ