EUROPA LEAGUE

Europa League: Άνετα στην οκτάδα η Ρόμα, άντεξε και προκρίθηκε η Γρανάδα

Roma's Borja Mayoral celebrates with Roma's Carles Perez after scoring his side's second goal during the Europa League round of 16 second leg soccer match between Shakhtar Donetsk and Roma at the Olimpiyskiy Stadium in Kyiv, Ukraine, Thursday, March 18, 2021. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Roma's Borja Mayoral celebrates with Roma's Carles Perez after scoring his side's second goal during the Europa League round of 16 second leg soccer match between Shakhtar Donetsk and Roma at the Olimpiyskiy Stadium in Kyiv, Ukraine, Thursday, March 18, 2021. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Η Ρόμα επικράτησε και εκτός έδρας της Σαχτάρ με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League, ενώ το ίδιο σκορ δεν έφτανε στην Μόλντε για να αποκλείσει την Γρανάδα.

Στα προημιτελικά του Europa League βρίσκονται η Ρόμα και η Γρανάδα. Οι Ιταλοί έχοντας ως όπλο το 3-0 του πρώτου αγώνα με την Σαχτάρ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να φτάσουν στην πρόκριση.

Οι Ουκρανοί είχαν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά υστερούσαν στην ουσία. Αντίθετα, η Ρόμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σκόραρε με τον Μαγιοράλ και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Η Σαχτάρ απάντησε σχετικά γρήγορα με τον Μοράες στο 59', αλλά είχε να ανέβει ένα βουνό. Οι παίκτες του Κάστρο δεν τα κατάφεραν με τον Μαγιοράλ να βρίσκει ξανά δίχτυα στο 72' και να τελειώνει τη σεμνή τελετή.

ΣΑΧΤΑΡ (Λουΐς Κάστρο): Τρούμπιν, Ντοντό, Βιτάο, Κριβτζοφ, Ματβλιένκο, Πάτρικ, Μάρκος Αντόνιο, Μαϊκόν, Τετέ, Ζούνιορ Μοράες, Σόλομον

ΡΟΜΑ (Πάουλο Φονσέκα): Λόπεθ, Ιμπάνιεζ, Κριστάντε, Κρουμπούλα, Σπινατσόλα, Ντιαβαρά, Βιγιάρ, Κάρσντορπ, Πέρες, Πέδρο, Μαγιοράλ

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το ξεκίνημα του αγώνα της Μόλντε με την Γρανάδα ήταν δυναμικό. Μόλις στο 4' ο Κένεντι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Μόλντε να απειλήσει όμως ο Άντερσεν τα χάλασε στην τελική προσπάθεια.

Η Μόλντε ήθελε να απειλήσει και να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έτσι, είπε να την βοηθήσει ο Βαγιέχο με ένα αστείο αυτογκόλ στο 29ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα η Μόλντε άγγιξε και το 2-0, αλλά ο Ρουί Σίλβα είπε όχι στην προσπάθεια του Χέσταντ. Η Γρανάδα ανέβασε στροφές στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι Νορβηγοί πίεσαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη ένα τετ α τετ του Φοφανά. Ο Σολδάδο όμως έχει μάθει τη μισή ευκαιρία που του δίνεται να την κάνει γκολ και έτσι στο 72' με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η Μόλντε δεν τα παράτησε και συνέχισε την προσπάθειά της κυνηγώντας ένα θαύμα. Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χέσταντ στις καθυστερήσεις.

ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόε): Λίντε, Πέντερσεν, Μπγιέμπακ, Γκρέγκερσεν, Ρίσα, Μπρέλβικ, Άουρσνες, Έλκρεμ, Χέσταντ, Σιγκούρνταρσον, Άντερσεν

ΓΡΑΝΑΔΑ (Ντιέγκο Μαρτίνες): Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Ντουάρτε, Χερμάν, Ντίαθ, Μοντόρο, Γκοναλόνς, Πουέρτας, Ερέρα, Κένετι, Μολίνα


Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη 11 Μαρτίου

Σλάβια Πράγας - Ρέιντζερς 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 1-1

Ντινάμο Κιέβου - Βιγιαρεάλ 0-2

Άγιαξ - Γιανγκ Μπόις 3-0

Γρανάδα - Μόλντε 2-0

Τότεναμ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3

Ρόμα - Σαχτάρ 3-0

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μόλντε - Γρανάδα 2-1

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Τότεναμ 3-0 παρ. (2-0 κ.δ.)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1

Σαχτάρ - Ρόμα 1-2

Ρέιντζερς - Σλάβια Πράγας

Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βιγιαρεάλ - Ντινάμο Κιέβου

Γιάνγκ Μπόις - Άγιαξ


TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ